Italijanski kuvari pridržavaju se određenih pravila kuvanja koja im pomažu da dobiju savršen ukus.

Shutterstock
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Jedna od najvećih grešaka u kuhinji je ispiranje testenine, jer se na taj način uklanja skrob koji pomaže sosu da se bolje zalepi.

Shutterstock
Takođe, preterano korišćenje belog luka nije poželjno – Italijani smatraju da paradajz sos treba da ima prepoznatljiv ukus paradajza, a ne luka.

Shutterstock/Khorzhevska
Kvalitet sastojaka igra ključnu ulogu, pa Italijani veruju da je bolje provesti više vremena birajući dobre namirnice nego predugo kuvati jelo.

Shutterstock
Još jedna česta greška je preterano dodavanje sira – on treba da se uklopi u jelo, a ne da preuzme njegov ukus.
Najvažnija lekcija italijanske kuhinje je jednostavnost – manje je više, a nekoliko kvalitetnih sastojaka može učiniti jelo savršenim.
Bonus video: