Jedni sole, drugi ne, šta je ispravno? Italijanski kuvar rešio dilemu oko kuvanja testenine, ovako je najbolje?

Nedeljko Tišanović Vesti 28.02.2025 10:26 0

Obratite pažnju!

kuvanje testenine

Shutterstock

Italijanski kuvar Matia Moleri rešio je dilemu oko dodavanja soli u vodu prilikom kuvanja testenine.

On je sproveo eksperiment – jedno pakovanje testenine kuvao je u posoljenoj vodi, a drugo u vodi bez soli. Nakon degustacije, zaključio je da testenina mora da se kuva u posoljenoj vodi kako bi imala bolji ukus.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Preporučeni odnos je 10 grama soli na litar vode. Ako se doda previše soli, ukus može biti narušen. Ipak, mišljenja na društvenim mrežama su podeljena – neki nikada ne dodaju so, dok je drugima nezamislivo da je izostave.

Jedan korisnik je istakao i praktičan razlog za dodavanje soli: ona smanjuje lepljivost testenine, jer sprečava preveliko ispuštanje skroba u vodu.


Bonus video: 

@najzena.rs Ovaj proizvod košta samo 300 dinara, a zateže kožu kao najskuplji tretmani #najzena #zena #najžena #viral #viralvideo #viralvideos #fyp #foryou #fypシ゚ ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)