Previše je vruće da se pasulj krčka satima: Uz stari trik baka Radmile biće skuvan za samo 50 minuta!

Vesti 18.08.2024 12:12 0

Samo iskusni kuvaru znaju za ovaj trik i stalno ga koriste u restoranima, kako bi pasulj brzo bio gotov.

pasulj

Shutterstock

Jedno od omiljenih jela na srpskoj trpezi je pasulj. Naravno da ga svi jedu i leti, ali tada je poželjno da se kuva što kraće, jer je i ovako previše vruće u kući. Iskusni kuvari su otkrili kako da se skrati vreme kuvanja pasulja od nekoliko sati, a da ukus bude opet savršen. Postoje dva sastojka koja možete dodati da biste pasulj jelo brzo skuvali, a vi odaberite onaj koji vam više odgovara ili koji trenutno imate u kući.

Dodajte u pasulj sodu bikarbonu

U prvu vodu u kojoj se kuva pasulj dodajte 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, pa vodu prospite i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako biste bili sigurni da je ulje raspoređeno po svim zrnima pasulja. Soda bikarbona će sprečiti i stvaranje gasova koje pasulj izaziva, što je još jedna prednost njenog dodavanja u ovo jelo.

Previše je vruće da se pasulj krčka satima: Uz stari trik baka Radmile biće skuvan za samo 50 minuta!

Shutterstock

 

Sipajte u pasulj malo rakije

Da bi se pasulj brže skuvao, sipajte 4 dela hladne vode i 1 deo pasulja. Recimo, na 1 kg pasulja sipajte 4 litra vode. U šerpu odmah sipajte i 50 ml rakije i ostavite da prokuva. Zatim snizite temperaturu ringle i krčkajte pasulj oko 50 minuta. Za to vreme će lepo omekšati i biće spreman za jelo.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading