Voćne mušice u stanu: Oterajte ih zauvek pomoću zamke od 2 sastojka iz kuhinje

Vesti 15.08.2024 20:19 0

Voćne mušice su dosadne kao i komarci. Postoji trik koji će vam pomoći da ih se rešite.

voćne mušice

Shutterstock

Miris voća koje stoji u činiji na stolu ili radnoj ploči u kuhinji privlači voćne mušice koje se brzo razmnožavaju. Šljive, kajsije, breskve, grožđe i kruške samo su neke od voćki koje u sezoni kupujemo u izobilju. Visoke temperature ubrzavaju njihovo raspadanje, što privlači mušice. One su bezopasni, ali dosadni insekti. Kako da ih se rešite? Za to vam nisu potrebni nikakvi hemijski sprejevi. Sve što vam treba je da pomešate nekoliko sastojaka iz kuhinje.

Zamka za voćne mušice

Uzmite alkoholno sirće i tečni deterdžent za pranje sudova da napravite prirodno sredstvo protiv voćnih mušica. U malu teglu sipajte 15 ml sirćeta i 15 ml deterdženta za sudove. Nemojte da mešate, nego teglu prekrijte providnom folijom ili papirom za pečenje. Pričvrstite gumicom i probodite nožem na nekoliko mesta. Pripremljenu zamku postavite na mesto gde se nalaze voćne mušice. Miris sirćeta ih privući u teglu, a kada pokušaju da ga probaju, utopiće se u deterdžentu. Poklopac će ih spječiti da pobegnu.

Sprečite njihovu pojavu

Nakon samo jedne noći primetićete mnogo voćnih mušica u tegli. Nakon što ih se rešite, ne zaboravite da sklonite povrće i voće sa stola i radne površine. Čuvajte ih u ostavi ili u frižideru u zatvorenoj posudi ili kesi, posebno tokom letnjih meseci kada su visoke temperature pa je sklonije kvarenju.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading