Rešava glavobolju u minuti, smiruje i opušta organizam: Limunada sa lavandom, letnje osveženje koje će preporoditi organizam

Nedeljko Tišanović Vesti 18.08.2024 19:41 0

Neće vam trebati mnogo vremena da ovo pripremite, a rezultati neverovatni.

Caterina Trimarchi

Shutterstock

Limunada s lavandom je prirodni lek za glavobolju i pomaže u vraćanju telesnog balansa. Pravi se od osušenih cvetova lavande ili njenog eteričnog ulja. 

Ova limunada ne samo da osvežava tokom leta, već i opušta sva čula. Posebno je korisna za osobe koje pate od glavobolja uzrokovanih promenama vremena, jer može umiriti simptome i pomoći u balansiranju tela.

Cvetovi lavande su bogati eteričnim uljima koja sadrže više od 150 aktivnih sastojaka, koji imaju antibakterijska, antigljivična i antiinflamatorna svojstva. Takođe pomažu u smanjenju stresa, regulaciji krvnog pritiska i deluju kao analgetici i sedativi.

Istraživanja su pokazala da eterično ulje lavande može značajno pomoći u smanjenju stresa, pa se u nekim poznatim bolničkim centrima koristi kao deo aromaterapije pre operacija, piše zadovoljna.hr

Limunada s lavandom - sastojci:

  • 1/4 šolje osušenih cvetova lavande (najbolje organski uzgajana) ili jedna kapljica eteričnog ulja lavande
  • 6 limuna, oljuštenih i isceđenih
  • šolja meda
  • 5 šolja vode

Limunada s lavandom - priprema:

Prokuvajte polovinu vode i skinite s ringle. U vodu dodajte med i lavandu. Ostavite da odstoji 20 minuta, zatim procedite i prelijte u veću posudu. Dodajte limunov sok, ostatak vode i dobro promešajte. Limunadu dobro ohladite.

Bonus video: 

Komentari (0)
Loading