Savršeni pire krompir kao iz restorana: Ključno ga je osušiti posle kuvanja, a mnogi prave ovu grešku sa mlekom

Slobodanka Ćorić Vesti 15.08.2024 15:42 0

Elena Golutsova, food blogerka i pobednica kulinarskog takmičenja u Rusiji, podelila je jedan od svojih saveta za pripremu savršenog pire krompira

pire

Shutterstock

Pire krompir u restoranima često se znatno razlikuje od onog koji pripremate kod kuće, i to ne samo zbog načina serviranja i izostanka grudvica. Profesionalni kuvari često koriste tajne sastojke koje vam ne bi otkrili, a koji dodaju poseban "šmek" ovom jelu.

Na TikToku možete pronaći mnoštvo saveta o pripremi jaja, mesa, pice i drugih jednostavnih jela, uključujući i pire krompir.

Elena Golutsova, food blogerka i pobednica kulinarskog takmičenja u Rusiji, podelila je jedan od svojih saveta za pripremu savršenog pire krompira.

Da bi pire krompir bio kremast kao maslac, ključno je osušiti krompir nakon kuvanja, a zatim ga pritisnuti kroz sito. Ovaj postupak čini pire kompaktnijim. Umesto hladnog mleka, dodajte vruće kuvano mleko i dobro umutite smesu. To možete uraditi mikserom, ručno ili u blenderu. Mućenje dodaje vazduh u pire, čineći ga lakšim i vazdušastijim.

Pored toga, ovakva priprema učiniće pire nekoliko nijansi svetlijim nego kada se ne muti. Još jedan trik je da se puter rastopi pre nego što se doda u krompir, što dodatno poboljšava ukus i teksturu jela.

 

Komentari (0)
Loading