Poslastica stara 30 godina, ali ovog puta bez glutena: Slavica Rokvić podelila recept za omiljenu tortu njenih sinova?

Nedeljko Tišanović Vesti 18.08.2024 18:24 0

Ova torta je toliko ukusna, da se munjvito topi u ustima.

Slavica Rokvić

Printscreen/Instagram

Slavica Rokvić važi za damu dobrg izgleda, odnosno pravu ženu uz koju ide fraza "u zdravom telu, zdrav duh". U vezi sa tim, njeni recepti privlače mnogo pažnje, kako zdravi, tako i oni koji su savršenog ukusa, ali odlični kada želite da prekršite vašu "zdravu rutinu". 

Ono šta je za Slavicu karakteristično jeste da uvek koristi sveže namirnice što daje poseban čar njenoj kuhinji. Specifično je to što je sada podelila recept star za tortu "Biljana" koja je neizostavni deo na trpezi na slavljima porodice Rokvić. 

Ona je morala da ostane u svom domenu, te je ova torta specifično - bez glutena. 

Sastojci za koru:

  • 20 belanaca
  • 20 kašika šećera
  • 400 g mlevenih oraha
  • 400 g rastopljene čokolade

Priprema: 

Belanca umutiti mikserom, a druge sastojke dodati uz pomoć varjače. U okrugli pleh obavezno staviti pek-papir. Peći na 220 stepeni 15 minuta, pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 30 minuta.

Prekriti koru folijom da ne izgori. Kada se ohladi, iseći patišpanj na tri jednaka dela, odnosno na tri kore.

Sastojci za fil:

  • 20 žumanaca
  • 500 g prah-šećera
  • 6 vanilin-šećera
  • 500 g putera

 

Priprema:

Kuvati na pari sve osim putera. Kada se ohladi, umutiti puter i postepeno dodavati fil. Premazati svaku koru. Filovanje završiti filom.

Na kraju tortu dekorišite šlagom i, naravno, ljubavlju. Sve što se pravi uz njenu pomoć dobija poseban ukus — napisala je Slavica Rokvić.

 

Bonus video: 

Komentari (0)
Loading