Zaboravite na peglu i omekšivač: Najjendostavniji trik koji će vas zauvek spasiti peglanja odeće

Nedeljko Tišanović Vesti 04.08.2024 21:37 0

Ništa više neće biti isto kada piočnete da primenjujete ovaj trik...

veš

Shutterstock

Dok neki smatraju da peglanje može biti terapeutsko, mnogima je to krajnje dosadna i zamorna aktivnost te bi radije izbegli da je obavljaju. Ako ste i vi među njima, postoji rešenje koje bi vam moglo u velikoj meri olakšati ovaj zadatak, pa čak i potpuno eliminisati potrebu za peglanjem.

Na internetu se širi genijalan trik koji vam omogućava da zaboravite na peglu, a najbolji deo je što ne zahteva dodatni trud ni vreme.

Sve što treba da uradite je da napravite dve ili tri kuglice veličine teniske loptice od aluminijumske folije i ubacite ih u mašinu za pranje veša ili sušilicu. Ovaj trik sa kuglicama od folije deluje na nekoliko načina.

  • Prvo, te loptice pomažu da se odeća bolje okreće i ravnomernije pere, piše 24 sata. 
  • Drugo, u sušilicama sprečavaju stvaranje statičkog elektriciteta, što rezultira mekšom i manje zgužvanom odećom.

Pored toga što ćete izbeći peglanje, korišćenje kuglica od aluminijumske folije može zameniti potrebu za omekšivačem. Naime, omekšivači često sadrže hemikalije koje mogu iritirati kožu, dok su kuglice od folije potpuno prirodna alternativa. Takođe, ovaj trik može produžiti vek trajanja odeće jer smanjuje trošenje i habanje koje može nastati tokom pranja i sušenja.

 

Bonus video: 

 

Komentari (0)
Loading