Letnje visoke temperature idealne su za uživanje na otvorenom, a posebno na plaži dok osluškujete talase i sunčate se.
Međutim, toplota pogoduje brzom razmnožavanju bakterija poput salmonele, stafilokoka i klostridija, koje mogu brzo pokvariti dan na plaži.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Da biste to izbegli, važno je pre jela dobro oprati ruke i temeljno oprati voće i povrće pre nego što ga spakujete za plažu.
Postoji nekoliko namirnica i jela koje je bolje držati u frižideru dok se ne vratite sa plaže ili ih je neophodno držati u prenosnom frižideru koji ćete poneti sa sobom.
Ovo je spisak namirnica koje ne treba nositi na plažu.
- Sendviči sa svežim suhomesnatim namirnicama bolje je držati u frižideru nego ih nositi na plažu.

pixabay
- Burek koji je stajao neko vreme može postati leglo bakterija, posebno ako je punjen mesom ili sirom. Bolje ga ostavite u apartmanu

Shutterstock
- Voće i povrće narezano na kriške brzo gubi svežinu i postaje neprivlačno za jelo.

Shutterstock
- Torte i ostale poslastice sa jajima i maslacem takođe su podložno tlo za razvoj bakterija.

Shutterstock
- Salate sa kremastim prelivima ili dodacima kao što su tunjevina ili piletina nisu idealne za visoke temperature.

Shutterstock
Važno je voditi računa o higijeni i izboru hrane kako biste bezbedno uživali na letnjim čarima, piše Miss7.