U potrazi za autentičnim ukusima domaće kuhinje, obratili smo se iskusnoj domaćici baba Radmili kako bismo saznali tajne pripreme omiljenog srpskog jela - pasulja.
Kako kaže baba Radmila, tajna dobrog pasulja leži u pažljivom odabiru pasulja i taktičnom pristupu pri pripremi. "Prvo, morate odabrati dobar pasulj. Nešto što je sveže i kvalitetno. To je osnova. Potom, važno je da pasulj potopite prethodnu noć u hladnu vodu. To će omekšati zrna i olakšati proces kuvanja."
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Kada je reč o samoj pripremi, baba Radmila ističe da postoji nekoliko trikova koji čine čuda. "Kad prvi put kuvate pasulj, dodajte mu malo sode bikarbone u vodu. To će pomoći da se pasulj lakše skuva. A kada ga skuvate, ne zaboravite da ga dobro isperete i da dodate malo ulja. To će dati lepu aromu i ukus."
Kada je u pitanju vreme kuvanja, baba Radmila savetuje strpljenje. "Pasulj voli da se krčka polako. Nema potrebe za žurbom. Neka krčka na laganoj vatri, neka upije sve arome i postane mekan i ukusan. Tek tada ćete imati pravu poslasticu."
Iz njenih reči jasno je da pasulj nije samo obično jelo, već simbol topline i tradicije u srpskoj kuhinji. Pažljiva priprema, strpljenje i ljubav koju unesete u svaki korak, garantuju pravu poslasticu koja će oduševiti čitavu porodicu.

NEVEROVATAN PARADOKS Trojica srpskih golmana najbolji u Italiji, a nijedan u reprezentaciji?!

RAZBIJANJE MITA O "ZVUČNOM TOPU" U 30 SEKUNDI Ovaj snimak SVE pokazuje - pogledajte šta rade redari i kako se ponašaju OVI ljudi (VIDEO)

Ovako su nam isprali mozak! Kako su povezani Putin, kovid i rat u Ukrajini?! Američki milijarder otkrio šokantnu istinu!

SAD PRIZNAJU KRIM? TRAMP IMA ZADNjU REČ: Kijev sa strepnjom prati poteze Vašingtona

DETALjAN POSTUPAK: Kako se podnosi zahtev za penziju?

SVET SE SMEJE DALASU: Dali Dončića za Dejvisa, pa poslali Amerikanca u razvojnu ligu
MOJA PORODICA JE PREPOLOVLJENA: Marko Bulat ostao je bez majke, ali i bez brata: Da je lako, nije lako, život koliko je lep, toliko je i težak...
SKANDAL U OLIMPIJAKOSU Umalo došlo do tuče, Vezenkov morao da razdvaja saigrače (VIDEO)

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

NE ZABORAVLjAJU NAJBOLjE: U Arilju dodeljene nagrade najzaslužnijima u sportu

"SPASAO SAM SVE KOJE SAM MOGAO, ŽAO MI JE ONIH KOJE NISAM" Radnik obezbeđenja diskoteke smrti u Kočanima zadržan u pritvoru

ANALITIČAR OBJASNIO NA N1: Nije bilo ni Vorteksa ni zvučnog topa (VIDEO)

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

Na današnji dan, 18. mart

NOVI PAZAR RAZBIO ŽELEZNIČAR: Plavo-beli napravili veliki korak ka plej-ofu
