Tajna je u jednom sastojku: Baba Radmilini saveti za savršen pasulj, gotov za sat vremena

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 06.05.2024 18:10 0

Kada je reč o samoj pripremi, baba Radmila ističe da postoji nekoliko trikova koji čine čuda

vojnički pasulj

Shutterstock

U potrazi za autentičnim ukusima domaće kuhinje, obratili smo se iskusnoj domaćici baba Radmili kako bismo saznali tajne pripreme omiljenog srpskog jela - pasulja.

Kako kaže baba Radmila, tajna dobrog pasulja leži u pažljivom odabiru pasulja i taktičnom pristupu pri pripremi. "Prvo, morate odabrati dobar pasulj. Nešto što je sveže i kvalitetno. To je osnova. Potom, važno je da pasulj potopite prethodnu noć u hladnu vodu. To će omekšati zrna i olakšati proces kuvanja."

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

Kada je reč o samoj pripremi, baba Radmila ističe da postoji nekoliko trikova koji čine čuda. "Kad prvi put kuvate pasulj, dodajte mu malo sode bikarbone u vodu. To će pomoći da se pasulj lakše skuva. A kada ga skuvate, ne zaboravite da ga dobro isperete i da dodate malo ulja. To će dati lepu aromu i ukus."

Kada je u pitanju vreme kuvanja, baba Radmila savetuje strpljenje. "Pasulj voli da se krčka polako. Nema potrebe za žurbom. Neka krčka na laganoj vatri, neka upije sve arome i postane mekan i ukusan. Tek tada ćete imati pravu poslasticu."

Iz njenih reči jasno je da pasulj nije samo obično jelo, već simbol topline i tradicije u srpskoj kuhinji. Pažljiva priprema, strpljenje i ljubav koju unesete u svaki korak, garantuju pravu poslasticu koja će oduševiti čitavu porodicu.

img
17. 03. 2025 16:45

NEVEROVATAN PARADOKS Trojica srpskih golmana najbolji u Italiji, a nijedan u reprezentaciji?!

img
17. 03. 2025 07:17

RAZBIJANJE MITA O "ZVUČNOM TOPU" U 30 SEKUNDI Ovaj snimak SVE pokazuje - pogledajte šta rade redari i kako se ponašaju OVI ljudi (VIDEO)

img
17. 03. 2025 23:15

Ovako su nam isprali mozak! Kako su povezani Putin, kovid i rat u Ukrajini?! Američki milijarder otkrio šokantnu istinu!

img
17. 03. 2025 22:39

SAD PRIZNAJU KRIM? TRAMP IMA ZADNjU REČ: Kijev sa strepnjom prati poteze Vašingtona

img
17. 03. 2025 21:50

DETALjAN POSTUPAK: Kako se podnosi zahtev za penziju?

img
17. 03. 2025 21:55

SVET SE SMEJE DALASU: Dali Dončića za Dejvisa, pa poslali Amerikanca u razvojnu ligu

img
17. 03. 2025 23:10

MOJA PORODICA JE PREPOLOVLJENA: Marko Bulat ostao je bez majke, ali i bez brata: Da je lako, nije lako, život koliko je lep, toliko je i težak...

img
17. 03. 2025 20:25

SKANDAL U OLIMPIJAKOSU Umalo došlo do tuče, Vezenkov morao da razdvaja saigrače (VIDEO)

img
19. 02. 2025 08:43

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

img
17. 03. 2025 21:22

NE ZABORAVLjAJU NAJBOLjE: U Arilju dodeljene nagrade najzaslužnijima u sportu

img
17. 03. 2025 21:22

"SPASAO SAM SVE KOJE SAM MOGAO, ŽAO MI JE ONIH KOJE NISAM" Radnik obezbeđenja diskoteke smrti u Kočanima zadržan u pritvoru

img
17. 03. 2025 21:26

ANALITIČAR OBJASNIO NA N1: Nije bilo ni Vorteksa ni zvučnog topa (VIDEO)

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
17. 03. 2025 23:00

Na današnji dan, 18. mart

img
17. 03. 2025 21:40

NOVI PAZAR RAZBIO ŽELEZNIČAR: Plavo-beli napravili veliki korak ka plej-ofu

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Komentari (0)