SASTOJCI:
- šampinjoni - 150 g
- bukovače - 200 g
- beli luk - 2 - 3 čena
- luk - 1 glavica
- maslac - 100 g
- pavlaka za kuvanje - 200 ml
- bujon od povrća - 200 ml
- peršun - 1/2 vezice
- majčina dušica - 1 - 2 struka
- maslinovo ulje
- biber
- so
PRIPREMA:
Očisitite i isecite šampinjone, a bukovače iskidajte na parčiće.
Zapržite pečurke u tiganju sa grudvom maslaca.
Isecite luk i beli luk na sitno. Kada pečurke dobiju zlatastu boju dodajte luk i beli luk.
Iseckajte 1/2 vezice peršuna i dodajte zajedno sa listićima sveže majčine dušice. Začinite smesu solju i biberom.
Sipajte pavlaku i bujon od povrća i ostavite čorbu od pečuraka da vri još 4-5 minuta.
BONUS VIDEO