Jednostavan način da uklonite mrlje od PRAŠKA za veš: Jedna prirodna namirnica REŠAVA ovaj problem za samo sat vremena

Vesti 15.05.2022 12:30 0

Videćete kako mrlje jednostavno nestaju

Veš mašina

Shutterstock

Detardžent je dizajniran tako da čisti odeću ali se vrlo često desi i da je umulja i dodatno zaprlja. ​Ponekad deterdžent može da ostavi tragove na odeći, a stručnjaci za čišćenje otkrili su kako ih ukloniti.

Kada pretrpate mašinu za veš, detardžent ne može pravilno da se rastopi i umesto toga će završiti na vašoj odeći u obliku belih plavih mrlja.

veš

Shutterstock

 

Čak iako ponovo stavite tu istu stvar da se pere, teško da ćete je oprati iz prve ali stručnjaci za čišćenje iz Whirlpoola rekli su za The Sun da ih možete očistiti – alkoholnim sirćetom.

- Mrlje od tečnog deterdženta za veš mogu se pojaviti ako deterdžent nije pravilno ispran. Srećom, prilično je lako ukloniti ove vrste mrlja. Da biste uklonili mrlje, pomešajte jednu šoljicu sirćeta s četvrtinom šoljice vode u sudoperi. Stavite zaprljani odevni predmet u taj rastvor i utrljajte tkaninu samu o sebe kako biste očistili deterdžent - objasnili su stručnjaci.

Pustite odeću da se da stoji tako sat vremena i stavite je mašinu samu ili samo sa par odevnih predmeta. Ključno je ne preopteretiti mašinu za pranje veša kako bi deterdžent mogao da izađe iz tkanine. Ako je mrlja još uvek tu, ponovite iste korake i staviti da se odeća suši dok mrlja ne nestane jer toplota može stvrdnuti mrlju.

Deterdžent u prahu i tvrda voda mogu uzrokovati mrlje na tamnoj odjeći. Za borbu protiv nje ili otopite deterdžent u prahu u vodi pre nego što ga stavite u pregradu ili jednostavno pređite na tečnosti.

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading