Pasulj je izuzetno zdrava namirnica, bogata vlaknima, vitaminima, kao i mineralima poput kalijuma, magnezijuma, fosfora i joda. Redovnim konzumiranjem pasulja, organizmu pružate sve ove važne hranljive sastojke.
Međutim, pasulj ima jednu manu – potrebno je dosta vremena da se skuva. Pre nego što ga stavimo na šporet, mora da stoji u vodi, a potom i da se kuva, što čini proces prilično dugotrajnim.
Na sreću, postoji jednostavan trik koji može skratiti vreme kuvanja, a time omogućiti da omiljeni obrok bude spreman brže.
Iako mnogi dodaju sodu bikarbonu kako bi ubrzali kuvanje pasulja, ovaj metod ima svoju manu – pasulj gubi mnoge korisne sastojke, što nije idealno.
Umesto toga, isprobajte efikasan i prirodan trik: u šerpu sa pasuljem dodajte suve morske alge. Dovoljno je samo jedan list, a preporučuje se da svaka strana lista bude dugačka barem 10 centimetara. Ovaj jednostavan dodatak pomoći će da pasulj brže omekša, a da pri tome zadrži sve svoje hranljive vrednosti.