Dodajte ovo u pasulj umesto sode bikarbone: Skuvaće se za tili čas i zadržaće sva korisna svojstva

Slobodanka Ćorić Vesti 06.11.2024 11:55 0

Iako mnogi dodaju sodu bikarbonu kako bi ubrzali kuvanje pasulja, ovaj metod ima svoju manu – pasulj gubi mnoge korisne sastojke, što nije idealno

vojnički pasulj

Shutterstock

Pasulj je izuzetno zdrava namirnica, bogata vlaknima, vitaminima, kao i mineralima poput kalijuma, magnezijuma, fosfora i joda. Redovnim konzumiranjem pasulja, organizmu pružate sve ove važne hranljive sastojke.

Međutim, pasulj ima jednu manu – potrebno je dosta vremena da se skuva. Pre nego što ga stavimo na šporet, mora da stoji u vodi, a potom i da se kuva, što čini proces prilično dugotrajnim.

Na sreću, postoji jednostavan trik koji može skratiti vreme kuvanja, a time omogućiti da omiljeni obrok bude spreman brže.

Iako mnogi dodaju sodu bikarbonu kako bi ubrzali kuvanje pasulja, ovaj metod ima svoju manu – pasulj gubi mnoge korisne sastojke, što nije idealno.

Umesto toga, isprobajte efikasan i prirodan trik: u šerpu sa pasuljem dodajte suve morske alge. Dovoljno je samo jedan list, a preporučuje se da svaka strana lista bude dugačka barem 10 centimetara. Ovaj jednostavan dodatak pomoći će da pasulj brže omekša, a da pri tome zadrži sve svoje hranljive vrednosti.

Komentari (0)
Loading