Dodajte ovo u pasulj umesto sode bikarbone: Skuvaće se za tili čas i zadržaće sva korisna svojstva

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 06.11.2024 11:55 0

Iako mnogi dodaju sodu bikarbonu kako bi ubrzali kuvanje pasulja, ovaj metod ima svoju manu – pasulj gubi mnoge korisne sastojke, što nije idealno

vojnički pasulj

Shutterstock

Pasulj je izuzetno zdrava namirnica, bogata vlaknima, vitaminima, kao i mineralima poput kalijuma, magnezijuma, fosfora i joda. Redovnim konzumiranjem pasulja, organizmu pružate sve ove važne hranljive sastojke.

Međutim, pasulj ima jednu manu – potrebno je dosta vremena da se skuva. Pre nego što ga stavimo na šporet, mora da stoji u vodi, a potom i da se kuva, što čini proces prilično dugotrajnim.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Na sreću, postoji jednostavan trik koji može skratiti vreme kuvanja, a time omogućiti da omiljeni obrok bude spreman brže.

Iako mnogi dodaju sodu bikarbonu kako bi ubrzali kuvanje pasulja, ovaj metod ima svoju manu – pasulj gubi mnoge korisne sastojke, što nije idealno.

Umesto toga, isprobajte efikasan i prirodan trik: u šerpu sa pasuljem dodajte suve morske alge. Dovoljno je samo jedan list, a preporučuje se da svaka strana lista bude dugačka barem 10 centimetara. Ovaj jednostavan dodatak pomoći će da pasulj brže omekša, a da pri tome zadrži sve svoje hranljive vrednosti.

Komentari (0)
Loading