Evo kako da očistite unutrašnjost rerne, staklo će se sijati kao da je novo: Ne treba vam sirće, nego jedan drugi prirodni sastojak

Nedeljko Tišanović Vesti 02.10.2024 14:41 0

Ovo će vam mnogo olakšati posao.

Čišćenje rerne

Shutterstock

Čišćenje rerne može biti pravi izazov, često zahteva puno truda, a i tada je teško doći do savršeno čiste rerne. Međutim, to ne mora biti slučaj kada je očistite spojom sode bikarbone sa jednim prirodnim sastojkom koji nije sirće.

Čišćenje rerne obično zahteva mnogo truda, a čak i tada, postizanje sjajnog izgleda ostaje pravi izazov.

Hrskave mrvice i komadi hrane često se zalepe za unutrašnjost rerne. Još gore, mnogi standardni proizvodi za čišćenje rerne su puni toksičnih hemikalija koje su opasne za udisanje.

Srećom, Kelly, koja na Instagramu koristi ime @mrs.ds.cleaning.reviews, podelila je svoj "lak način da vaša rerna zasija" – a sve to uz prirodne sastojke.

Kelly tvrdi da su limun i soda bikarbona ti koji čine ovaj posao vrlo "lakim". U komentarima je dodala da će to "promeniti način na koji ste do sada čistili svoju rernu".

Podelivši video s trikom za čišćenje rerne, Kelly je kazala:

Stavite sveže limune u posudu otpornu na toplotu i stavite je u rernu na 20 minuta. 

Dok se rerna zagreva, pospite je sodom bikarbonom i koristite limunovu vodu (kada se malo ohlade) da očistite unutrašnjost rerne i staklena vrata.

Stručnjakinja za čišćenje objasnila je da je limunova kiselina ta koja pomaže da se "probije masnoća", dok soda bikarbona "olakšava ribanje".

Limun takođe sadrži di-limonen u svojoj kori, koji omekšava prljavštinu za lakše čišćenje.

U komentarima, jedan korisnik je pitao koliko treba da bude topla rerna, na šta je Kelly odgovorila:

Ja je stavim na 170 stepeni na 20 minuta.

Korisnici koji su videli ovaj trik ispod su pisali: "Moraću ovo da probam!", "Oh, vau, sviđa mi se", "Vau, vidi kako je lako očistila"...

 


Bonus video: 

@najzena.rs Ova pasta rešava svaku fleku, a košta samo 20 dinara #najžena #žena #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryou #fyp #fy ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading