Tako je istakao da je početak dana s ovsenom kašom, koju preporučuju mnogi nutricionisti zapravo dobar put za gomilanje kilograma.
- Ako svakog dana jedete ovsenu kašu, nema šanse da smršate. Za boga miloga, zašto morate da svako jutro jedete ovsenu kašu i to punu činiju? Pa to je trovanje šećerom - istakao je dr Čubrilo i dodao:
- Nakon toga ne smete uzeti sledeći ugljeni hidrat minimum pet-šest sati. Ako pojedete celu jabuku, što nikako ne savetujem jer je prepuna šećera, ma koliko da je zdrava i bogata raznim hranljivim sastojcima, a posle dva sata uzmete sir, to je sasvim okej. Poenta je da ne gladujete.
Najveća zabluda je da treba početi dan šećerom. Jaja, sir, kajmak, kiselo mleko, pa i čvarci, to sve može, kaže profesor i ističe da je jak doručak, kako su nam celog života pričali, potpuno pogrešan pristup.
- Pojedite nekoliko parčeta slaninice sa malo sira i to vam je dovoljno - rekao je doktor i dodao da slanina mora da bude na jelovniku i da žene dosta greše jer izbegavaju dobre masti od slanine, kajmaka, kokosovog ulja do putera koje zamenjuju s previše šećera…