Nerođena BEBA joj se spasila život: Prvi pregled je bio ključan, ostala je trudna u pravom trenutku

Vesti 28.02.2023 13:00 0

Megan Mekuade je spašena zahvaljujući njenoj nerođenoj bebi kada je skeniranje otkrilo da ima rak mokraćne bešike.

Nerođena BEBA joj se spasila život: Prvi pregled je bio ključan, ostala je trudna u pravom trenutku

Shutterstock/ilustracija

Megan (29) nije imala nikakve simptome i samo je uživala u trudnoći kada je otišla na svoj prvi ultrazvuk.

Ali medicinska sestra joj je prenela poražavajuću vest da je pored zdravog otkucaja srca otkrila i sumnjivu masu. Posle daljih provera, učiteljici u osnovnoj školi Megan je rečeno da je gotovo sigurno kancerogeno i upozorili su je da bi operacija uklanjanja mogla da naškodi bebi. Takođe je dobila srceparajuću vest da bi, ako joj zatreba hemoterapija, to značilo kraj njene trudnoće. Uprkos rizicima za svoju bebu, znala je da nema drugog izbora nego da nastavi sa operacijom uklanjanja mase.

Nakon zahvata, doktori su otkrili da je bolest bila tek u povoju, što znači da joj nije bila potrebna hemoterapija. Njena nerođena beba takođe je ostala nepovređen. Presrećna Megan je izjavila: „Konsultant je rekao da je prošlo dobro i da bi sve trebalo da bude u redu. „Osećala sam da je to bilo čudo.

„Rekao je da je to najniži mogući oblik kancera i da ne bi preporučili dalje lečenje. „Olakšanje je bilo neverovatno. Nisam mogla da verujem da smo prešli na drugu stranu. „Da je beba rođena ranije ili kasnije, moj tumor možda ne bi bio primećen ili bi možda bilo prekasno – bio je savršen trenutak. „Sve se dešava sa razlogom i ova beba je trebalo da dođe u ovo vreme da mi spase život. 

Ona sada upozorava i podstiče ljude da redovno idu na sistematske preglede, kako bi eventualnu bolest mogli da otkriju u ranom stadijumu, prenosi The Sun.

 

Komentari (0)
Loading