Da li vam se stalno jede SLATKO? Telo vas UPOZORAVA, postoji opasnost od OVIH bolesti

Vesti 04.07.2022 22:00 0

Tolika želja za slatkišima nije bezazlena

Da li vam se stalno jede SLATKO? Telo vas UPOZORAVA, postoji opasnost od OVIH bolesti

Shutterstock

Žene kada imaju ogromnu želju za slatkišima, stalno to prepisuju pms-u, ali šta se dešava sa danima kada nismo pod uticajem hormona?

Lekari smatraju da, kada žudnja za hranom ne jenjava, to može ukazivati na određeni poremećaj u organizmu. Ukoliko i vi imate konstantnu želju za slatkišima, povedite računa, možda ne bi bilo loše da se obratite lekaru.

Bolesti koji izazivaju želju za ugljenim hidratima su:

Osteohondroza

Dešava se situacija kada arterije koje prenose krv u mozak "zabaguju" i kada mozak iz nekog razloga ne prima glukozu - u tom slučaju se stvara velika potreba za šećerom i ugljenim hidratima.

Dijabetes

Kada je u pitanju ova bolest, ljudima se stalno traže slatkiši i stalno je neki šećer oko njih. Zašto? Osobe koje boluju od dijabetesa znaju da je potrebna veća količina šećera kako bi proizveli količinu insulina koje im telo ne daje, a koja im je potrebna za apsorpciju glukoze.

Da li vam se stalno jede SLATKO? Telo vas UPOZORAVA, postoji opasnost od OVIH bolesti

Shutterstock

 

Gastrointestinalni problemi

Pojačana želja za slatkišima se može javiti i ukoliko imate probolem sa crevima. U tom slučaju povećana kiselost, loše varenje, nadutost, zatvor i drugi problemi mogu da utiču na to da se našem telu traže slatkiši u prekomernim količinama.

Alkoholizam

Kako bismo varili malu dozu alkohola, potrebna nam je glukoza, a kako bi se taj proces odvio moramo da unesemo slatku hranu i namirnice. Pa ukoliko vam se dogodi da previše jedete slatkiša, možda ne bi bilo loše da smanjite alkohol. A uz to, veoma je važno da smanjite i unos šećera.

Ne zaboravite da se prvo javite lekaru ukoliko imate ovaj poremećaj, ali, takođe, ne zaboravite i da žudnja za šećerom može biti izazvana umorom i nedostatkom snage.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading