Sa 50 izgledaju kao da im je 25: Žene iz Japana se zbog ovoga nikada ne goje, a jednu namirnicu zaobilaze u širokom luku

Tatjana Badarević Vesti 08.03.2025 15:50 0

Žene iz Japana poznate su po svojoj vitkosti, mladolikosti i dugovečnosti.

Japanka

Shutterstock

Japanke su odavno poznate kao jedne od najlepših i najelegantnijih žena na svetu. S 30 izgledaju kao da im je 18, a s 40 kao da im je 25. Evo koja je tajna njihovog odličnog izgleda, navodi Healthline.

Bogata ishrana

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Mnogi misle da Japanci jedu samo suši, no njihov jelovnik je puno raznovrsniji. Osim ribe, njihova ishrana uključuje plodove mora, trave, povrće, soju, pirinač, voće i zeleni čaj. Visokokalorična hrana i brza hrana retko se nalaze u njihovoj ishrani. Drže se principa sezonske i sveže hrane pa tako zimi konzumiraju meso, ribu, supe i tople napitke, dok leti preferiraju plodove mora, hladne supe i salate.

Zdrav način pripreme hrane

U Japanu se hrana uglavnom priprema na zdrav način – kuvanjem, pečenjem na roštilju, parenjem i dinstanjem s minimalnom količinom ulja.

Povrće se često seče na tanke listove kako bi se smanjila toplotna obrada i sačuvale hranljive vrednosti. Prirodna lepota, boja i ukus hrane izuzetno su im važni, stoga pažljivo biraju začine i trude se ne preterivati ​​s količinama koje bi mogle opteretiti želudac.

Japanka

Shutterstock

 

 

Spor ritam ishrane

Za Japanke je konzumiranje hrane pravi ritual. Jedu polako, u malim zalogajima i manjim porcijama. Posuđe se retko ukrašava jer je naglasak na prirodnom izgledu jela, a spajanje više različitih jela na jednom tanjiru smatra se neukusom.

Pirinač kao glavni sastojak

Pirinač je ključni sastojak skoro svakog japanskog jela, obično se priprema s malo soli i putera.

pirinač

Shutterstock

 

 

Raznovrstan doručak

Doručak u Japanu nužno uključuje raznovrsnu hranu i nekoliko malih porcija. Obično se sastoji od ribe, pirinča, omleta, miso supe, soje i povrća, uz čaj.

Minimum slatkiša

Japanci retko jedu dezerte, a kada jedu, obično su to poslastice u malim porcijama s niskim udelom šećera, poput moki sladoleda od pirinča. Ne pripremaju bombastične torte i kolače.

Video:

 

 

 

Komentari (0)