"Ukoliko ovo stavite ispod kreveta, možete izazvati požar": Stručnjaci otkrili šta nikako ne biste trebali da držite

Tatjana Badarević Vesti 07.09.2024 18:00 0

Stvari poput posteljine i tekstila ne biste trebali da držite ispod kreveta.

krevet

Shutterstock

 

Ako u vašoj kući postoji jedno mesto za odlaganje stvari, to je ispod kreveta. Sklanjanje stvari ispod njega je delotvorna metoda za držanje glomaznih predmeta podalje od vas, ali to je takođe jednostavno mesto za odlaganje stvari koje ćete brzo zaboraviti, tzv. "crna rupa" piše Real Simple.

Bez obzira na to je li ispod kreveta vaša sezonska odeća ili je to mesto za vaše nikad završene uradi sam projekte, postoje neke stvari koje je bolje držati podalje od te "crne rupe".

Stručnjaci za organizovanje otkrili su koje stvari nikada ne biste trebali držati ispod kreveta.

Sve od papira ili kartona

Možda ćete doći u iskušenje da ispod kreveta gurnete kutiju ili dve za cipele, ali to je loša ideja, tvrdi Danica Karson.

"Papirnati proizvodi zapravo su izvor hrane za neke insekte, poput moljaca. Papirnati proizvodi poput fotografija, knjiga, dokumenata i kutija nikada se ne bi trebali spremati ispod kreveta", otkrila je Karson.

Posteljina i tekstil

"Nikada ne spremajte ćebe, jastuke ili bilo što vlaknasto ili porozno ispod kreveta osim ako se ne nalazi u posebnom pakovanju ili barem u vrećicama. Razlog za to je što se prašina lako nakuplja ispod nameštaja, posebno kreveta, i taložiće se u materijal. Možda neće biti toliko uočljivo kao što bi bilo na plastičnoj ili drvenoj površini", objasnila je stručnjakinja Monika Fej.

Kožne stvari

Stavljanje kožnih cipela ili torbica ispod kreveta skoro je isto kao njihovo izlaganje na suncu.

Hrana

Stručnjaci kažu da biste se iznenadili kada biste čuli šta sve pronalaze ispod kreveta svojih klijenata. Hrana, čak i neotvorene kutije žitarica ne bi se trebali tu držati. Miševi i druge štetočine mogu prožvakati svoj put kroz karton kako bi došli do hrane.

Elektronika

"Prašina zapravo može oštetiti ili uništiti elektroniku tokom vremena. Osim toga, sve što ima bateriju predstavlja povećani rizik od požara ispod kreveta. Budući da prašina može negativno uticati na elektroniku, verovatnije je da će se te baterije pokvariti nego baterije pohranjene na hladnim i suvim mestima", objasnila je Karson.

Bonus video:

 

@najzena.rs Ovaj predmet privlači nesreću, odmah ga bacite! #najzena #zena #fypシ #fyp #fypシ゚viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading