Potrebno je:
- 1/2 kg gotovih kora za pitu ili gibanicu
- gibanice300g sira
- so po ukusu
- 200ml vruće vode
- 150ml ulja
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni da se greje. 2Izmešati vruću vodu i ulje. Izmrviti sir. Premazati tepsiju prečnika 26cm sa malo ulja.
Na dno tepsije staviti koru, ali da pola kore viri preko ivice. Deo kore koji je na dnu premazati mešavinom ulja i vode, koristeći četkicu (izmešati mešavinu pre svakog premaza).
Preko dna staviti drugu koru, ali opet tako da visi preko druge strane ivice. I nju premazati.
Preko druge kore opet staviti koru, koju treba blago nagužvati, kako bi stala u tepsiju. Premazati je, pa preko pobacati sir mestičavo.
Preko sira opet staviti nagužvanu koru i nju premazati i posuti sirom. Postupak ponavljati do poslednje kore.
Poslednju koru samo premazati, lepo poravnati i ušuškati u ivice. Preko nje staviti onaj deo koji smo ostavili da visi, pa i njega premazati. Premazati i drugi deo koji smo ostaviti da visi, opet premazati, lepo ušuškati i poravnati.
Peći u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta. Ispečeni burek zručiti na tanjir ili dasku i seći na četvrtine.