Niko više ne pravi sa prezlama: Profesijonalni kuvar kaže da uz ovaj dodatak nastaju najsočnije faširane šnicle

Slobodanka Ćorić Vesti 10.12.2025 08:53 0

Profesionalni kuvari otkrivaju jedan trik koji ih podiže na potpuno novi nivo

milanske krmenadle

Shutterstock

Faširane šnicle su klasika koja nikad ne izlazi iz mode, ali profesionalni kuvari otkrivaju jedan trik koji ih podiže na potpuno novi nivo. Umesto prezli – u meso dodajte seckane orahe.

Orašasti plodovi čuvaju sočnost, daju lep ukus i stvaraju hrskavu koricu spolja, dok meso iznutra ostaje mekano i puno soka. Umesto oraha, mogu se koristiti i kikiriki, bademi ili bilo koji drugi orašasti plod.

Kada šnicle stavite u tiganj ili na roštilj, orašasti sloj “zaključa” sokove unutra, pa svaka šnicla ostaje savršeno sočna. Ukus je bogatiji, tekstura lepša, a jelo i zdravije.

Jednom kad probate ovaj trik, teško da ćete se vratiti starom receptu. Faširane šnicle postaju pravo malo remek-delo – spolja hrskave, iznutra mekane, i nestaju sa tanjira brže nego što ih pripremite.

Komentari (0)
Loading