- Rasprodaje odnosno snižene cene hrane su veoma primamljive, ali može se desiti da, kada stignete kući, shvatite da ste bacili novac i da veći deo morate da bacite - rekla je nutricionista Branka Mirković za Informer.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Na šta treba obratiti pažnju- kada je meso pravilno zaleđeno, onda i komadi izgledaju tako, odvojeni su i tek onda stavljeni u kesu. Ambalaža ne sme da ima prostor za vazduh ili zaleđenu vodu sa strane.
Meso koje je odleđeno i koje se tako prodaje po nižoj ceni, a nije naglašen rok upotrebe, nikako ne kupujte.
Obratite pažnju i na riblje proizvode. Kada je ova hrana u pitanju, kese su obično u nekoj boji zbog čega ne možete da vidite sadržaj, pa vi uradite sledeće: uzmite kesu u ruke i ako primetite da se radi o kocki leda, ne kupujte ribu jer to znači da nije pravilno skladištena i da je delimično bila odleđena.
Isto važi i za povrće i voće. Delimičnim odleđivanjem i ponovnim zaleđivanjem uništavaju se nutritivna svojstva i struktura ovih namirnica.
BONUS VIDEO