ŽENE povedite RAČUNA: Evo kako hladnoća utiče na intimnu regiju!

Vesti 21.01.2022 22:05 0

Ekspertili upozoravaju da hladno vreme može da bude pogubno po reproduktivne organe

ŽENE povedite RAČUNA:  Evo kako hladnoća utiče na intimnu regiju!

Shutterstock

Intenzivna hladnoća može da izazove  posledice po vaše zdravlje „tamo dole“.Stručnjaci su i ranije upozorili da postoji nešto što se zove "zimska vagina" . Sada imaju savete kako  da ove zime očuvate reproduktivni organ  u dobrom stanju.

Fizioterapeutkinja za zdravlje karlice Kler Born rekla je da hladno vreme može da izazove pustoš na vašem karličnom dnu, a zatim da dovede do problema sa inkontinencijom. 

Kler je objasnila: „Kada vam je hladno, krvni sudovi se sužavaju da bi doveli više krvi i toplote u naše vitalne organe.To znači da se vaš krvni pritisak privremeno povećava i da bi kontrolisali naš krvni pritisak, bubrezi filtriraju svaku višak tečnosti, što dovodi do toga da moramo češće da mokrimo. Potrebno nam je da malo uradimo kada mokraćna bešika pošalje poruku mozgu da kaže da je prisutan urin. Ovo se u početku dešava pre nego što je naša bešika potpuno puna, tako da imamo vremena da pronađemo toalet. Ako više puta ignorišemo želju da odemo i provedemo duže vremenske periode u urinu, to može dovesti do napetosti karličnog dna, što može dovesti do drugih simptoma"

Kler je naglasila da inkotinencija snažno utiče na mentalno zdravlje žena, a da se ona najčešće dijagnostikuje u zimskim mesecima. Njen savet je da se dobro utoplite i da ne odlažete posetu toaletu.
 

Komentari (0)
Loading