Bežite od ove HRANE kao đavo od krsta: Ona nam ruši IMUNITET i podstiče temperaturu, bolest srca i depresiju, gora je od "BELE SMRTI"

K.Ć Vesti 23.11.2022 17:23 0

Ako ste umorni od infekcije, imate temperaturu, upalu ili neku drugu tegobu, zapamtite – odustanite od slatkiša što pre! Uradite to za svoje dobro. Evo razloga

Bežite od ove HRANE kao đavo od krsta: Ona nam ruši IMUNITET i podstiče temperaturu, bolest srca i depresiju, gora je od "BELE SMRTI"

Pexels

Odavno je poznato da su slatkiši i, uopšte, proizvodi koji sadrže velike količine šećera, štetni – i to više od druge "bele smrti", odnosno soli i brašna. Višak šećera stvara zavisnost, promoviše gojaznost, dijabetes, bolesti srca, depresiju, pa čak i rak. Naučnici su takođe već neko vreme znali da šećer otežava telu da se bori protiv infekcija i drugih bolesti.

Naučnici sa Univerziteta Kolumbija otkrili su da šećer inhibira sposobnost belih krvnih zrnaca (leukocita) da unište viruse i bakterije . A to je čak 40 odsto! Ovo je slučaj, između ostalog, jer šećer sprečava bela krvna zrnca da „uzmu“ vitamin C – jedinjenje koje ih aktivira da se bore protiv bolesti. Prema istraživačima, 100 g šećera je dovoljno da oslabi njihove odbrambene sposobnosti.

Šećer i slatkiši nisu jedine namirnice koje je bolje ne jesti kada ste bolesni (ili uopšte ne). Imunitet uništava i alkohol, obojena pića i ispijanje velikih količina kafe.

Komentari (0)
Loading