Još jedan portet kralja Čarlsa: Monarh pozirao pred kamerom slavnog fotografa, a evo šta je uradila kraljica

Vesti 29.06.2024 11:08 0

Fotograf je napravio zvanične portrete na venčanju Čarlsa i Kamile 2005. godine, kao i portret na venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton 2011. godine

Kralj Čarls

Bav Media / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kralj Čarls i kraljica Kamila su izrazili zahvalnost veteranima i vojnom osoblju na Dan oružanih snaga.

Nova fotografija kralja, koji je na čelu Oružanih snaga, objavljena je 29. juna po lokalnom vremenu uoči Dana oružanih snaga, godišnjeg priznanja Ujedinjenog Kraljevstva za osoblje, porodice, veterane i kadete. Na portretu, slikanom u Velikom koridoru u zamku Vindzor novembra 2023. godine, se vidi britanski monarha (75) kako sedi u obučen u uniformi ukrašenoj medaljama.

Fotograf Hugo Burnand je autor slike kralja Čarlsa. Bernand je takođe autor mnogih zvaničnih fotografija kralja otkako je stupio na tron, uključujući zvanične portrete krunisanja i fotografiju kralja iz kabineta vlade koju javne institucije poput policije, škola, sudova i spasilačkih službi u Ujedninjenom kraljevstvu  mogu da okače u svojim zgradama.

Kralj ima dugogodišnji odnos sa Bernardom. Fotograf je napravio zvanične portrete na venčanju Čarlsa i Kamile 2005. godine, kao i portret na venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton 2011. godine.

Pored nove fotografije, kraljica Kamila je takođe podelila i posebnu poruku u kojoj se zahvalila veteranima, koji služe pripadnicima oružanih snaga i njihovim porodicama. Video je snimljen u jutarnjoj sobi u kući Klarens, a režirala ga je Britanska služba za emitovanje snaga (BFBS), čiji je pokrovitelj kraljica.

 

 

Kraljica Kamila (76) je u snimku nosila svoj ,,Royal Lancers" broš, predstavljajući puk u kojem je služio njen otac i čiji je ona glavni pukovnik. Na stolu pored kraljevske bila je fotografija kralja Čarlsa snimljena u bašti u Klarens Hausu, na kojoj on nosi uniformu Kraljevske mornarice kao admiral flote i slika njenih roditelja, majora Brusa Šanda i Rozalind Kjubit, u crkvi Sv. Crkva u Najtsbridžu u Londonu na dan njihovog venčanja u januaru 1946. godine, prenosi People.

Kraljica Kamila je rekla: „Velika mi je čast da vam se pridružim uoči Dana oružanih snaga. Slavimo službu muškaraca i žena u našoj vojsci, bilo u ovoj zemlji ili u inostranstvu, i zahvaljujemo svima na svemu što činite kako biste zaštitili ovu zemlju. Sećamo se onih koji su podneli najveću žrtvu u potrazi za stabilnošću i mirom širom sveta.

 

 

Podsećamo, kraljica Kamila je 27. juna posetila osnovnu školu ,,Christ Church C of E" u Čelsiju u jugozapadnom Londonu.

Kraljica je posetila školu kako bi podstakla decu da čitaju.

Kako navodi LBC, kraljica Kamila je ohrabrila decu da nastave da čitaju i rekla da će postati zvezde kada porastu.

Rekla je: ,,Odvešće vas u milione avantura širom sveta."

„Što više čitate, to će biti sve bolje za vas dok odrastate."

 

 

Jedna devojčica ju je takođe pitala: ,,Jeste li vi kraljica?", na šta je ona odgovorila: „To sam ja“. Pokazali su joj i mozaik njenog supruga, kralja Čarlsa III, za koji je rekla da je zaista dobar.

Na Instagram nalogu kraljevske porodice objavljena je slika Njenog Veličanstva u moru dece sa rukama u vazduhu.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading