Otac mu zadao dva teška udarca: Odbivši susret s princem Harijem, Kralj Čarls izvodi brutalan potez protiv sina

Slobodanka Ćorić Vesti 08.05.2024 14:27 0

Princ Hari doputovao je juče u Englesku iz Kalifornije, gde sa suprugom Megan Markl živi od 2020. godine. Iako se vratio u svoju rodnu Britaniju, izgleda da će mu ovo putovanje biti ispunjeno razočaranjem i iznenađenjima

Otac mu zadao dva teška udarca: Odbivši susret s princem Harijem, Kralj Čarls izvodi brutalan potez protiv sina

EPA

Dan nakon što je saznao da mu je otac, koji se trenutno bori protiv raka, zakazao sastanak s drugim članovima porodice umesto s njim, princ Hari je primio vest da će se njegov stariji brat Vilijam uskoro promovisati u pukovnika Vojnog vazduhoplovnog korpusa - poziciju koja je prvobitno bila namenjena njemu.

Princ Hari doputovao je juče u Englesku iz Kalifornije, gde sa suprugom Megan Markl živi od 2020. godine. Iako se vratio u svoju rodnu Britaniju, izgleda da će mu ovo putovanje biti ispunjeno razočaranjem i iznenađenjima.

Naime, Hari je na Ostrvu zbog obeležavanja desete godišnjice Igara nepobedivih, manifestacije koju je sam osnovao. Međutim, njegova očekivanja o porodičnoj podršci i zajedničkom prisustvu na ovom važnom događaju su razočarana.

Njegova supruga, Megan Markl, nije s njim u Engleskoj, a čak ni njegov otac, kralj Čarls, nije bio spreman da izdvoji vreme za susret sa sinom, imajući u vidu svoje obaveze.

Kako piše Independent, Hari je za samo 24 sata doživeo dva neočekivana udarca. Prvo, saznao je da se otac neće videti s njim, a zatim je saznao da će njegov brat Vilijam dobiti titulu koja je prvobitno bila namenjena njemu.

Princ Vilijam, prestolonaslednik, biće promovisan u ponedeljak, 13. maja, u pukovnika Vojnog vazduhoplovnog korpusa. Ova titula prvobitno je trebalo da pripadne princu Hariju, koji je služio u Avganistanu u Vojnom vazduhoplovnom puku. Međutim, promene u statusu princa Harija u kraljevskoj porodici doveli su do promene planova.

Ovaj niz neprijatnih vesti dolazi u vreme kada je Hari već emocionalno opterećen zbog borbe svog oca s teškom bolešću. Nadamo se da će porodične tenzije biti prevaziđene i da će Hari dobiti podršku koja mu je potrebna u ovim teškim vremenima.

Komentari (0)
Loading