Vraća se dužnostima? Palata otkrila kako se zaista oseća kralj Čarls, najnovija slika sa kraljicom govori sve

Vesti 27.04.2024 17:04 0

Nova fotografija Čarlsa i supruge Kamile, objavljena 10. aprila, dan nakon 19. godišnjice braka, prikazuje par kako se smeje dok hodaju ruku pod ruku...

Kralj Čarls

Bav Media / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Bakingemska palata je podelila novosti o zdravlju kralja Čarlsa, nakon vesti da mu je ranije ove godine dijagnostikovan rak.

Ovaj 75-godišnjak je u januaru bio podvrgnut operaciji uvećane prostate, a iz palate su rekli da je to „korektivna procedura“ i da je njegovo stanje benigno.

Međutim, nedelju dana kasnije, otkriveno je da je operacija identifikovala 'zasebno pitanje koje izaziva zabrinutost', sa testovima koji su potvrdili da kralj ima rak.

„Tokom nedavne Kraljeve procedure za benigno povećanje prostate, primećeno je posebno pitanje koje izaziva zabrinutost“, navodi se u saopštenju palate.

,,Naknadni dijagnostički testovi su identifikovali oblik raka."

Čarls je bio na ambulantnoj nezi od početka februara, pošto je bio primoran da odloži svoje javne dužnosti jer je prošao „raspored redovnih tretmana“ i odložio je „javne dužnosti“.

U ime kralja su sada podeljene obećavajuće novosti. Objavljeno je da on sada planira da se vrati svojim javnim kraljevskim dužnostima nakon pozitivnog efekta njegovog lečenja.

Portparol Bakingemske palate je rekao: „Medicinski tim Njegovog Veličanstva je veoma ohrabren dosadašnjim napretkom i ostaje pozitivan u pogledu kraljevog oporavka.

Palata je saopštila da će Čarls i Kamila posetiti centar za lečenje raka u utorak kako bi se sastali sa medicinskim specijalistima i pacijentima.

Njihova poseta ima za cilj da podigne svest o važnosti rane dijagnoze, a istovremeno istakne inovativna istraživanja, koja se odvijaju u bolnici uz podršku ,,Cancer Research UK"-a,.

Portparol je rekao da će se Čarlsov program lečenja nastaviti, ali da su lekari „dovoljno zadovoljni napretkom koji je do sada postignut“, što znači da je sada u mogućnosti da nastavi „izvestan broj javnih obaveza“.

„Predstojeći angažmani će biti prilagođeni tamo gde je to potrebno kako bi se svi rizici za nastavak oporavka Njegovog Veličanstva sveli na minimum “, dodali su.

Čarlsov dnevnik javnih događaja neće biti pun letnji program, dok će njegovo prisustvo biti „podložno savetu lekara“ i najavljeno bliže vremenu, sa „prilagođavanjima tamo gde je potrebno“ kako bi se rizik po njegov oporavak sveo na minimum.

kralj čarls

Foto: AP

 

Veruje se da bi toplije vreme trebalo da omogući održavanje događaja napolju, smanjujući rizik od drugih sa kojim se suočavaju mnogi pacijenti sa rakom.

Portparol je rekao: „Tempo Kraljevog programa biće pažljivo odabran kako se njegov oporavak nastavi, u bliskoj saradnji sa njegovim medicinskim timom.

Nova fotografija Čarlsa i supruge Kamile, objavljena 10. aprila, dan nakon 19. godišnjice braka, prikazuje par kako se smeje dok hodaju ruku pod ruku, prenosi Tyla.

Slika slavi prvu godišnjicu krunisanja kralja i kraljice 6. maja.

 

Bakingemska palata je u saopštenju navela: „Njegovo Veličanstvo Kralj će se uskoro vratiti javnim dužnostima nakon perioda lečenja i oporavka nakon nedavne dijagnoze raka.

„Da bi pomogli u obeležavanju ove prekretnice, kralj i kraljica će sledećeg utorka zajedno posetiti centar za lečenje raka, gde će se sastati sa lekarima specijalistima i pacijentima.

„Ova poseta će biti prva u nizu spoljnih angažmana koje će Njegovo Veličanstvo preduzeti u narednim nedeljama. Pored toga, Kralj i Kraljica će ugostiti Njihova Veličanstva Cara i Caricu Japana u državnu posetu u junu, na zahtev Vlade NJ.V.

„Kako se bliži prva godišnjica krunisanja, Njihova Veličanstva ostaju duboko zahvalna za mnoge ljubaznosti i dobre želje koje su primili iz celog sveta tokom radosti i izazova protekle godine." 

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading