"Plašila sam se da ću umreti od debljine": Evo kako je za dve godine uspela da skine 85 kg i iz svega da izađe kao kraljica

Tatjana Badarević Vesti 01.07.2024 14:56 0

Lisa Eden je skoro celog života muku mučila sa kilogramima, a onda je za dve godine uspela da smrša 85 kilograma.

dijeta

Shutterstock

 

Lisa Eden (46) iz engleskog Ist Lika je majka troje dece. Ona je imala više od 155 kg te se plašila da ide na spavanje jer je zbog velike težine teško disala kada bi legla, a zbog toga se i plašila da će joj svaki dan biti poslednji, navodi Express.

Ne samo da joj je bilo neprijatno zbog svoje debljine, već se borila i sa brojnim zdravstvenim problemima, uključujući visok krvni pritisak i dijabetes tipa 2. Strogo upozorenje lekara, koji su joj dali samo tri meseca da promeni svoj život, konačno ju je podstaklo na akciju mršavljenja.

Lisa sada uživa u životu nakon što je izgubila skoro pola svoje telesne težine zahvaljujući jednoj onlajn grupi za mršavljenje. Za nešto više od dve godine skinula je impresivnih 85 kg. Pritisak joj više nije visok, a njen dijabetes tipa 2 je u remisiji.

Lisa je otkrila da se većinu svog života borila sa svojom težinom. Počela je da drži dijetu kad je imala samo 11 godina i isprobala je sve dostupne metode mršavljenja od hipnoterapije do raznih grupa za mršavljenje.

Iako je u početku gubila na težini i osećala se fantastično, uvek bi na kraju vratila ono što je izgubila. Međutim, kada joj je dijagnostikovan dijabetes tipa 2 i visoki krvni pritisak, znala je da jednom zauvek mora da preuzme kontrolu nad svojom težinom.

"Bila sam zabrinuta da se neću probuditi zbog komplikacija sa disanjem"

"Bila sam na dnu i fizički i psihički. Znala sam da želim da se promenim, ali jednostavno nisam znala kako. Vozila bih svuda i parkirala što bliže prodavnica jer moja kolena i kukovi nisu više mogli da podnesu hodanje. Disala sam izuzetno teško i jedva sam se pela stepenicama, borila sam se za vazduh. Išla sam svake noći zabrinuta da se neću probuditi zbog komplikacija sa disanjem i morala sam da spavam na jastucima kako bih to kontrolisala", bila je iskrena Lisa.

U februaru 2022. godine, Lisa je odlučila da se pridruži jednoj onlajn grupi za mršavljenje. 

"Iskreno govoreći, nisam verovala da ću uspeti. Bila sam u toj grupi pre mnogo godina ali gledajući unazad, shvatam da se nisam trudila. Ovaj put, moj način razmišljanja se promenio", rekla je.

Lisa je smršala zahvaljujući uravnoteženoj ishrani i redovnoj fizičkoj aktivnosti. Ona sada uživa u vodenom aerobiku i zabavnim grupnim treninzima.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading