Kanje Vestu i Bjanki Ćensori preti tužba ali ne zbog bizarnog oblačenja: Evo zbog čega će kontroverzan par morati na sud

Tatjana Badarević Vesti 01.07.2024 14:25 0

Kako strani medji pišu, Kanje je svoje radnike nazivao robovima, a Bjanka je slala snimke sa eksplicitnim sadržajem koji su bili dostupni i maloletnicima.

Kanje i Bjanka

Profimedia

 

Kanje Vest i Bjanka Ćensori već duže vreme šokiraju javnost svojim bizarnim odevnim kombinacijama i ponašanjem, a sada je par zbog svog ponašanja na meti tužbe, kako prenosi Page Six. 

Naime, "kap koja je prelila čašu" kod zaposlenih su bili zapravo zaposleni koji su radili na novoj reperovoj aplikaciji koja se bavila filmovima za odrasle.

Bjanka i Kanje

Profimedia

 

 

Bjanka je, prema sudskim dokumentima, optužena da je slala neprimerene snimke sa eksplicitnim sadržajem zaposlenima, a isti snimak je navodno bio dostupan i maloletnicima koji su radili na reperovoj aplikaciji.

No, nije samo Bjanka navedena u tužbi. Kanje i njegov saradnik navodno nisu zaposlenima platili određene sate, a u tužbi stoji i kako su se prema njima ponašali "okrutno, neljudski i ponižavajuće" te da su ih izlagali rasističkim uvredama i nazivali ih "robovima".

Kanje i Bjanka

Profimedia

 

 

Prema dokumentima, reper i njegov saradnik angažovali su grupu programera među kojima su bili i maloletni tinedjžeri od 14 godina. Radnici tvrde da su obećali platu u iznosu od 120.000 dolara kada aplikacija bude gotova. Potpisali su ugovor o poverljivosti podataka, a oni kao maloletni su morali da potpišu "volonterske" ugovore. Uz spomenutu aplikaciju, kreirali su i aplikaciju za streaming YZYVSN kao konkurenciju Spotifyju i Apple Musicu. 

Osim neisplaćenih plata i prekovremenog rada, radnici traže i odštetu za pretrpljenu duševnu bol.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading