Čuveni džemper princeze Dajane se prodaje na aukciji: Evo na koliko hiljada dolara se procenjuje njegova vrednost

Vesti 02.07.2023 21:30 0

Čuveni džemper princeze Dajane prodaje se na aukciji Sotbija

Čuveni džemper princeze Dajane se prodaje na aukciji: Evo na koliko hiljada dolara se procenjuje njegova vrednost

EPA

Crveni džemper prekriven belim ovcama biće dostupan na aukciji u avgustu. Ljubitelji "kraljice ljudskih srca" već trljaju ruke.

Tokom godina , princeza Dajana je bila cenjena ne samo zbog svog zlata i dobrotvornog rada, već i zbog osećaja za stil, koji ju je učinio modnom ikonom. Bivša supruga kralja Čarlsa inspiriše druge čak i nakon svoje smrti, uključujući čak i svoju snaju, princezu Kejt . Tajne njene garderobe su stoga prava poslastica za kolekcionare i ljubitelje visoke mode. U aukcijskoj kući Sotbi od 31. avgusta do 9. septembra moći ćete da licitirate za crveni džemper sa ovčicama, koji je često nosila princeza Dajana. Procenjuje se da džemper može da se proda za čak 80.000. dolara.

Čuveni džemper princeze Dajane na aukciji

Džemper je dizajnirao brend Varm & Vonderful. Suvlasnice brenda, Seli Mjur i Džoana Ozborn, pronašle su ga na svom tavanu prošlog meseca.

- Videli smo malu kutiju. Unutra, pored pamučnog prekrivača, bio je Dajanin originalni džemper iz 1981. godine - napisali su u saopštenju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sotheby's (@sothebys)

Džemper je vraćen dizajnerima 1981. godine, nakon što ih je zvaničnik Bakingemske palate obavestio da je Dajana oštetila odeću – na rukavu se pojavila mala rupica. Vojvotkinja je tražila drugi džemper.

Nakon što su pronašli džemper, suvlasnici brenda su odmah kontaktirali aukcijsku kuću Sothebi's kako bi prodale odeću. Dizajneri se nadaju da će džemper otići „u ruke srećnog kolekcionara”. Aukcionari procenjuju vrednost džempera na oko 80.000 dolara. dolara.

Dajana je prvi put obukla džemper u leto 1981. Paparaci su je uslikali tokom jedne od polo mečeva kralja Čarlsa, pre njihovog venčanja. Vojvotkinja je 1983. nosila duplikat džempera. Ovaj put ga je stilizovala sa snežno belom kragnom i crnom trakom.

Aukcija će se pojaviti na sajtu Sotbija 31. avgusta.

Komentari (0)
Loading