Kombinacija ovih boja je smrtni greh: Ako ne želite da budete ikona NEUKUSA, strogo izbegavajte

Vesti 07.06.2023 14:15 0

Najvažnije je da nosite ono u čemu se osećate udobno i samopouzdano, jer to je ono što čini stil jedinstvenim i posebnim

moda

Shutterstock

 

Kada je reč o modi, sloboda izražavanja i eksperimentisanja su ključni. Međutim, postoje neke kombinacije boja koje mogu delovati neharmonično ili čak neukusno. Važno je pronaći balans između različitih nijansi kako biste stvorili skladan i estetski privlačan izgled. Evo nekoliko kombinacija boja koje se obično ne preporučuju u modnom svetu:

Crna i smeđa:

Tradicionalno, crna i smeđa se smatraju bojama koje se ne slažu dobro. Ove dve boje imaju različite toplote i nijanse, što često može rezultirati konfuznom vizuelnom kombinacijom. Umesto toga, preporučuje se da se odlučite za neutralne nijanse koje se slažu sa smeđim tonovima, kao što su bež ili krem boja.

Crna i tamnoplava:

Iako su obe boje tamne, crna i tamnoplava imaju različite intenzitete i tonove. Kombinacija ove dve boje može izgledati nejasno i teško razaznatljivo. Ako želite da kombinujete ove boje, preporučuje se da koristite kontrastne elemente kao što su tekstura, uzorci ili detalji kako biste dodali dubinu i interesantnost izgledu.

Crna i teget:

Slično kao i kombinacija crne i tamnoplave, crna i teget mogu stvoriti vizuelnu konfuziju. Ove dve boje imaju tendenciju da se mešaju i izgube jasnoću kada se kombinuju. Ako želite da nosite obe boje, preporučuje se da ih razdvojite drugim neutralnim ili kontrastnim elementima.

Crna i tamno zelena:

Ove dve tamne boje mogu delovati previše tamno i monotono kada se kombinuju. Možete razmotriti dodavanje nekih svetlijih nijansi zelene, kao što je svetlozelena ili mint boja, kako biste uneli svežinu i kontrast u svoj izgled.

Važno je napomenuti da moda nije univerzalno pravilo i da su pravila uvek podložna promeni i individualnom stilu. Ono što se nekome čini kao loša kombinacija boja, drugima može biti smela i atraktivna. 

Komentari (0)
Loading