Kako ukloniti fleke sa lica: Prirodni losion od 2 sastojka čisti kožu i čini je nežnom

Vesna Vukadinović Vesti 15.01.2025 15:20 0

Napravite prirodno sredstvo za negu kože koje izbeljuje tamne fleke i pege, čisti lice i kožu čini nežnom.

šminka

Shutterstock

U kuhinji sigurno imate dva sastojka koja su vam potrebna da napravite domaći losion za izbeljivanje tamnih fleka na koži. To su peršun i limun. Losion od ova dva sastojka izbeljuje i čisti kožu lica, pa će ublažiti tamne fleke, pege i oporaviti suvu kožu koja će postati nežna, čista i blistava.

Kako deluje losion za tamne fleke

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Peršunov list je bogat vitaminima i mineralima i u narodnoj medicini se od davnina koristi, između ostalog i za negu kože koju izbeljuje i regeneriše. Ublažava crvenilo kože, iritaciju, otok, leči akne, a oni koji su probali ovaj losion kažu i da ublažava bore. Losion se preporučuje za masnu i mešovitu kožu lica.

Recept za losion protiv tamnih fleka

Sastojci:

2 kašike iseckanog svežeg peršunovog lista

1 kašičica limunovog soka

200 ml vode

Priprema:

Peršun stavite u prokuvalu vodu i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta. Kada se ohladi procedite i dodajte limun. Sipajte u čistu bočicu i čuvajte u frižideru. Upotrebite u roku od 5 dana, pa napravite novu količinu. Mažite losion na kožu lica ujutro i uveče na čisto lice. Izbegavajte dodir sa očima, jer mogu da vas peku zbog limuna. Koristeći ga svakodnevno, posle mesec dana primetićete da vam je lice čistije i blistavije.

Video:

 

SARA JE KUPILA SLIKU ZA 800 DINARA NA BUVLJAKU Kada je bolje pogledala kod kuće, shvatila je da vredi čitavo bogatstvo! #najzena #zena #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #slika ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)