Nisam mogla da doniram jetru dečku: Mislila je da ga neće spasiti, a onda se desio neočekivan preokret koji im je doneo 3 iznenađenja!

Vesti 20.04.2024 17:28 0

Kristina, koja nije ni sanjala da će je njen dečko zaprositi u bolnici, bila je potpuno oduševljena...

žena

Shutterstock

Human čin žene iz Južne Karoline završio se time što je postala buduća nevesta!

Ne tako davne 2022. godine, Brendon Morgan, koji sada ima 27 godina, primio je strašne vesti- njegove šanse u vezipreživljavanja oboljenja jetre bile su toliko niske da više nije bio kandidat za dobijanje organa od preminulog donora.

Nakon što je upućen na program transplantacije jetre živih donora Medicinskog centra Univerziteta u Pitsburgu (UPMC), njegova tadašnja devojka Kristina Bendžamin odmah je želela da se prijavi.

„Ne želite da gledate nekoga kako pati i mora da se nosi sa tim kada ste u mogućnosti da pomognete“, kaže Kristina, koji sada ima 29 godina, za magazin People.

Međutim, Morgan je bio zabrinut zbog mogućih rizika i, kako kaže Kristina, želeo je da osnuje porodicu.

„Bilo bi još gore da su dvoje ljudi ušli, a jedan ne preživi“, kaže Morgan. ,,Postoji toliko varijabli koje ulaze u operaciju koja je sama po sebi opasna po život."

operacija

unsplash.com

 

Kristina je decembru 2022. zatrudnela sa Brendonom. Međutim, nakon što je nekoliko meseci kasnije doživela pobačaj, odlučila je da se testira kako bi saznala da li može da bude njegov donor.

Sreća u nesreći

Na kraju nije dobila vesti koje je želela da čuje. Međutim, činjenica da nije mogla da bude donor svom dečku bila je pozitivna jer mu je ipak pomogla da dobije jetru.

„Kada sam saznala da ne mogu da mu dam organ, odlučila sam da doniram nekom drugom kako bih nastavila sa procesom“, rekla je ona.

Naravno, ubrzo nakon što je Bendžamin saznao da će ona postati donor strancu, Morgan je takođe saznao da je sve spremno i za njegovu operaciju. „Bila je to sudbina, sve je ispalo kako treba“, kaže ona.

Njena jetra je donirana Pegi Miler (70) sa Stejt koledža u Pensilvaniji, koja je imala masnu jetru koja nije bila povezana sa alkoholom. Ona je stavljena je na listu čekanja za transplantaciju u januaru 2023. godine.

Desilo se čudo

Lekari su rekli da joj je ostalo oko 3 do 6 meseci života u vreme kada je dobila dijagnozu, te su Milerova i njen muž već pripremali njenu sahranu, a onda je dobila poziv od UPMC-a da je jetra dostupna.

„To je bilo čudo“, kaže Milerova. „Stanje mi se tako brzo pogoršalo, da jednostavno nismo mislili da će jetra doći na vreme... Moj muž i ja smo se samo pogledali. Bili smo u neverici da se to dešava jer smo prihvatili činjenicu da se neće dogoditi.”

Pre nego što se srela sa Bendžaminovom u bolnici posle procedure, Milerova je prvobitno pretpostavila da njena nova jetra potiče od preminulog donora.

jetra

Shutterstock

 

„U roku od nekoliko sati, stigla je Kristi, prelepa mlada devojka. Kunem se da je imala anđeoska krila i oreol“, priseća se ona. „Bila sam izuzetno zahvalna što je mlada žena poput nje prošla kroz ovu proceduru da pomogne potpunom strancu.”

Morgan se u međuvremenu spremao da primi svoju novu jetru od živog donatora Filipa Rotfilda (34), medicinskog brata iz Novog Meksika, koji je ranije donirao jedan od svojih bubrega 2017. godine. Njih dvojica su se upoznali nekoliko minuta pre operacije. „Brendon je veoma mišićav i izgleda veoma snažno“, kaže Rotfild.

„Gledam ovog tipa i pomislim: „Treba mu jetra? Bože, izgledam nezdravo u poređenju sa njim.’“

Još jedno iznenađenje

Nakon operacije, Morgan je doveden u bolničku jedinicu intenzivne nege za transplantaciju. Nekoliko dana kasnije, rekao je medicinskim sestrama da želi da iznenadi Kristinu prosidbom.

„Prostoriju za posetioce su ukrasili gomilom srca i ostalim stvarima“, priseća se Morgan.

Rotfild i njegova porodica bili su u prostoriji za vreme prosidbe.

Brak

Shutterstock

 

„Brendon je kleknuo na jedno koleno i zaprosio je“, rekao je Rotfild. „Dok se spuštao, pomalo je počeo da se koleba. Ja sam medicinski brat, tako da je moj instinkt da ustanem i pomognem mu. Mislim da je moja žena bila na jednoj strani, a brat na drugoj. Obojica su stavili ruke na moje rame kako bi mi rekli: 'Ne mrdaj.'

Takođe se seća da je pomislio u sebi: „Prokletstvo, čoveče. Ti si jača osoba od mene. "

„Nisam mogao ni cipele da obujem, a kamoli da kleknem na jedno koleno“, šali se on.

Kristina, koja nije ni sanjala da će je njen dečko zaprositi u bolnici, bila je potpuno oduševljena. "To je definitivno bio veliki šok", kaže ona.

Nova porodica

Nakon svojih iskustava u UPMC-u, njih troje su se jako zbližili.

Verenici su počeli da provode vreme sa Rotfildom i njegovom suprugom Keli Meklaflin, koji su se preselili u Južnu Karolinu prošlog februara. Brendon i Kristina su proveli deo svog odmora sa Milerom prošlog decembra.

Iako par još uvek nije izabrao datum venčanja, oni su srećni što je ceo život pred njima.

„Kada sam se prvi put sastala sa Brendonom, skoro da nisam znao koliko vremena imam sa njim“, rekla je Kristina. ,,Ali sada možemo da planiramo budućnost." 

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading