Zbog retke bolesti ima veliku izraslinu na licu: Upiru prstom u nju i vređaju je, a sada je otkrila kako se nosi sa tim

Vesti 10.05.2023 15:40 0

Lu Dorini, 43, živi od rođenja sa retkim stanjem koje je ostavilo veliku izraslinu na njenom licu i bradi

Zbog retke bolesti ima veliku izraslinu na licu: Upiru prstom u nju i vređaju je, a sada je otkrila kako se nosi sa tim

Printscreen/Instagram/Lu Dorini

Žena je bila podvrgnuta skoro 20 operacija, ali hemangiom nije mogao da bude potpuno uklonjen. I iako se svakodnevno suočava sa indiskretnim pogledima i radoznalim pitanjima, Lu je ponosna na svoj izgled. Kako sama kaže, „neće dozvoliti da je smuše komentari nekih odvratnih trolova“.

Lu Dorini je rođen 1979. u južnom Brazilu. Imala je samo osam meseci kada joj je dijagnostikovana arteriovenska malformacija (AVM). Ova bolest nastaje kao rezultat formiranja abnormalnih klastera sudova na mestu direktnih veza između arterija i vena mozga. U Luinom slučaju, takava kuglica se formirala na njenoj vilici.

Lu Dorini i njena borba protiv AVM-a

Lu je imala 19 operacija. To nisu bile kozmetičke procedure, već operacije spasavanja života. 43-godišnja žena je nekoliko puta bila na ivici smrti. Međutim, to je nije sprečilo da uživa u životu punim plućima. Lu vodi blog i Instagram nalog sa preko 100.000 pratilaca. 

U svojim objavama, Lu piše: „Ja sam žena sa AVM, ali ne dozvoljavam da bolest upravlja mojim životom. Išla sam u školu sa svojim vršnjacima, a radim od svoje 13. godine.“ Kako je rekla, inspirisala ju je da započne blog žena čija ćerka takođe imala AVM i angiom na vilici. Lu je odlučila da pokaže drugima kako zaista izgleda život sa arteriovenskim malformacijama.

U drugom postu priznala je: "Od detinjstva volim sebe onako kako sam rođena. Ja sam lepa, pametna i talentovana žena. Zaslužujem ljubav i prihvatanje takva kakva jesam. Volim sebe svim srcem."

Lu je takođe napisala knjigu "Između talasa emocija" u kojoj je ispričala svoju priču. Kako je objasnila, želela je da pokaže ljudima da možete biti srećni i uz ozbiljnu „estetičku razliku“ ili tešku bolest.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading