Godinama je uzimao STEROIDE, pogledajte šta su uradili njegovom telu (VIDEO)

K.Ć. Vesti 06.12.2022 12:17 0

Bodibilder, koji je godinama uzimao steroide, upozorava na opasnosti koje vrebaju nakon što je njegovo telo prekriveno čirevima i aknama, a samim tim i ožiljcima

Godinama je uzimao STEROIDE, pogledajte šta su uradili njegovom telu (VIDEO)

Printscreen/TikTok

Dejv Harti ispričao je svoju priču na TikToku. Kaže da je počeo da uzima steroide da bi postao bodibilder.

Dejv je počeo da eksperimentiše sa steroidima u svojim dvadesetim. "Uvek sam bio veliki zagovornik fitnesa, i trenirao sam od svoje 15. godine. Kada sam imao 20 godina, počeo sam da treniram sa bodibilderima, pa sam krenuo istim putem kao i oni", priznao je Harti na jednom od snimaka.

Znajući da je karijera bodibildera relativno kratka, Harti je odlučio da počne da uzima steroide. „Kada počnete da uzimate testosteron, morate računati sa činjenicom da kasnije vaše telo možda neće moći da proizvede sličnu količinu prirodno. Da ne spominjem druge suplemente“, dodao je Harti.

Dok su mu steroidi na kraju omogućili da dobije mišićnu masu, oni su takođe imali katastrofalan efekat na njegovu kožu. Po njegovom mišljenju, uzimanje raznih pojačivača može izazvati niz neželjenih efekata, uključujući bubuljice na telu. 

"Ispostavilo se da sam 2020. godine imao prvi osip na leđima. Onda sam počeo da uzimam manje steroida", priznao je. Ipak, nije potpuno odustao, jer se spremao za takmičenja u bodibildingu.

U februaru 2021. godine imao je drugi osip čireva i bubuljica, ovoga puta ne samo na leđima, već i na licu, grudima i rukama. Uprkos tome, nastavio je da uzima steroide, uglavnom zato što su ga primetili drugi, poznatiji bodibilderi. Trenirao je sa njima.

Međutim, aktivnosti vezane za svakodnevno funkcionisanje izazvale su pucanje čireva i Harti je bio "u agoniji". Pre nego što je zauvek prestao da uzima steroide, imao je treći osip, čirevi su ponovo pukli i morao je da ostane kod kuće devet meseci i čeka da zaleče.

Sada, Dejv ne samo da deli svoje iskustvo sa drugima putem TikTok video snimaka, već i pokušava da učini da svi ožiljci nestanu. Jedna sesija će ga koštati 250 evra (oko 30.000 dinara) i nije siguran koliko će mu tretmana biti potrebno.

Komentari (0)
Loading