Lekari su je u poslednjem trenutku spasili: Sipmtome je ignorisala, a onda se borila za ŽIVOT

Vesti 23.05.2023 15:10 0

Viktorija Danson iz Čorlija u Lankaširu (Velika Britanija) može da ispriča svoju priču o velikoj sreći

bolnica

Shutterstock

Tačno je na vreme završila u bolnici. Posle operacije koja joj je spasla život, od lekara je čula da su je samo 24 sata delila od smrti.

Tridesettrogodišnja frizerka je radila dva posla. Nedavno je patila od jakih bolova u stomaku, koje je, međutim, ignorisala. Posete nekoliko lekara su bile neuspešne, jer niko nije mogao da pronađe uzrok Viktorijinih zdravstvenih problema. Kada je žena konačno stigla u bolnicu, dijagnostikovana joj je Kronova bolest tokom kolonoskopije. U bolnici Rojal Preston operisali su je, uklonivši 45 cm tankog creva.

„Hirurg me je uzeo za ruku i rekao da ne zna kako živim. Imala sam i abdominalnu sepsu. Rekao mi je da je operacija obavljena u poslednjem trenutku, jer sam bila samo 24 sata daleko od smrti – opisala je 33-godišnjakinja u intervjuu za Lancashire Live. Pre operacije, Viktorija je išla u kupatilo čak 15-20 puta dnevno. Sada želi da podigne svest javnosti o ovoj bolesti. Nakon operacije, morala je da promeni ishranu.

Kronova bolest (CD) je inflamatorna bolest creva nepoznate etiologije. Glavni simptomi su hronična dijareja, bol u stomaku, opstrukcija creva ili nodularni otpor u trbušnoj duplji. Bolest se ne može potpuno izlečiti farmakološki ili hirurškim zahvatima. Uklanjanje zahvaćenog dela creva ne isključuje pojavu zapaljenskih promena u budućnosti u drugom delu digestivnog trakta.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading