Više nikad vam krofne neće biti masne: U testo dodajte samo kap ovoga i ulje će samo skliznuti sa njih

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 05.04.2024 12:07 0

Mekane i vazdušaste svima su omiljene, a njihova jedina mana je što se prže u dosta ulja, pa mogu da budu masne

Više nikad vam krofne neće biti masne: U testo dodajte samo kap ovoga i ulje će samo skliznuti sa njih

pixabay

Krofne nas podsećaju na detinjstvo, kada su nas bake dočekivale sa toplim i slatkim pecivom koje je mirisalo već sa ulaznih vrata. Mekane i vazdušaste svima su omiljene, a njihova jedina mana je što se prže u dosta ulja, pa mogu da budu masne.

Naime, ako dodate prašak za pecivo ili sodu bikarbonu u testo, ono neće upiti ulje, ali za ovaj trik većina domaćica zna. Takođe, ono mora da bude dobro zagrejano, jer tako testo neće upiti višak.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Postoji još jedan magični sastojak za koji mnogi ne znaju, a to je alkohol koji se dodaje u testo.

Ako dodate samo kašiku nekog jačeg alkohola (npr. votke ili konjaka) rezultat će biti savršen. Testo neće upiti ulje, a biće vazdušasto i mekano, piše Stvar ukusa.

Komentari (0)