Recept za sreću: Dovoljno je da znate OVE tri stvari i USPEH vam neće pobeći

Vesti 09.12.2021 09:50 0

Da li je uspeh planirano putovanje ili se dešava slučajno, pitanja su koja opsedaju sve nas. Florens Skoven Šin, u svom mega popularnom romanu "Tajna vrata uspeha" sugeriše da uspeh nije tajna, već sistem. Za uspeh je neophodno da usvojite tri stvari

Recept za sreću: Dovoljno je da znate OVE tri stvari i USPEH vam neće pobeći

Pexels

 

1. Zamislite sebe kao uspešne

Razmislite o tome kada ste se poslednji put osećali uspešno? Kada ste nekoga inspirisali da uradi nešto čega se do tog trenutka plašio? Ako se samo na par sekundi vratite u taj trenutak, verovatno ćete osetiti kako vam se širi osmeh. U tom vremenskom prostoru uspeh je bio samo vaš.

Najvažnije što treba da usvojite, jeste da se tako možete osećati svaki dan. Sve što treba da uradite je da usmerite svoju energiju i akcije na ono što doživljavate kao uspeh. Vrlo je verovatno da ćete početi uskoro i da živite svoje misli i da će se vaši snovi ostvariti.

2. Ponašajte se kao da ste već uspešni

Dela u principu govore mnogo više nego reči.Dakle, nije dovoljno da govorite nešto, određene misli i reči morate da sprovedete u delo.

Da biste ovo razumeli pokušajte da zamislite neku uspešnu osobu. Kako se ona oblači? Kako govori? Kako se ponaša? pokušajte da usvojite neki deo njenog pošanja. Iako nije smisao da se pretvorite u ovu osobu, neophodno je da obratite pažnju na to šta je čini uspešnom. Prisvojite mali deo i uspeh će sigurno doći.

3. Slavite tuđi uspeh

Ono što šaljete u svet je ono što želite da vam se vrati. Ako vam se čini da su svi uspešniji od vas, to može da dovede do frustracije i da koči vaš lični rast.

Dobra vest je da je svaki dan, novi dan i da uvek postoji mogućnost da promenite fokus. Nema potrebe da osećate zavist. Zato vežbajte da čestitate kolegi svaki put kad dobije bonus. Počnite nasumično da delite komplimente ljudima oko sebe. Fokusirajte se na dobro i dobro će samo doći. Čak iako vam se čini da se nešto ne menja, slanjem pozitivnih vibracija, one će vam se sigurno i vratiti..

 

Komentari (0)
Loading