RECEPT DANA Ovoj PROJARI sa sirom niko ne može da odoli, savršena je za sve prilike

K.Ć. Vesti 17.04.2022 14:00 0

Uz priloge po želji projara je idealna za doručak i večeru, domaćice vole da je serviraju i uz predjelo, a gosti vole da ih jedu u početnoj fazi jednog svečanog obroka

proja sa sirom

Shutterstock

Sastojci

  • 12 punih kašika kukuruznog brašna
  • 4 pune kašike pšeničnog brašna
  • 200 ml kisele vode
  • 200 ml jogurta
  • 3 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 250 g belog sira
  • 1 kesica praška za pecivo
  • soli po ukusu ukoliko sir nije dovoljno slan

Priprema

1. Stavite sve brašno u dublji sud, pa mu dodajte prašak za pecivo i promešajte. Napravite po sredini udubljenje i dodajte jaja, umutite te ubacite sve ostale sastojke osim sira, pa mutite dok ne dobijete glatko, retko testo.

2. Na samom kraju dodajte sir i promešajte kašikom ili varjačom. Sir nemojte previše usitniti. Biće ukusnija projara ukoliko ostanu krupniji komadi.

3. Sipajte testo u jako malo zauljenu okruglu tepsiju ili je obložite pek-papirom i sipajte smesu direktno na njega, a možete peći projarice u kalupu za mafine, tako što ćete svaki podmazati uljem ili obložiti papirnatim korpicama za mafine.

4. Pecite 30 minuta, i to 10 minuta na 200 i još 20 minuta na 180 stepeni.

5. Kada se projara prohladi, nežno je izvucite iz tepsije ili kalupa. Služite uz šta god da vam je drago.

Prijatno.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading