Sastojci
- 12 punih kašika kukuruznog brašna
- 4 pune kašike pšeničnog brašna
- 200 ml kisele vode
- 200 ml jogurta
- 3 jajeta
- 1 dl ulja
- 250 g belog sira
- 1 kesica praška za pecivo
- soli po ukusu ukoliko sir nije dovoljno slan
Priprema
1. Stavite sve brašno u dublji sud, pa mu dodajte prašak za pecivo i promešajte. Napravite po sredini udubljenje i dodajte jaja, umutite te ubacite sve ostale sastojke osim sira, pa mutite dok ne dobijete glatko, retko testo.
2. Na samom kraju dodajte sir i promešajte kašikom ili varjačom. Sir nemojte previše usitniti. Biće ukusnija projara ukoliko ostanu krupniji komadi.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
3. Sipajte testo u jako malo zauljenu okruglu tepsiju ili je obložite pek-papirom i sipajte smesu direktno na njega, a možete peći projarice u kalupu za mafine, tako što ćete svaki podmazati uljem ili obložiti papirnatim korpicama za mafine.
4. Pecite 30 minuta, i to 10 minuta na 200 i još 20 minuta na 180 stepeni.
5. Kada se projara prohladi, nežno je izvucite iz tepsije ili kalupa. Služite uz šta god da vam je drago.
Prijatno.
BONUS VIDEO