Sastojci
- 12 punih kašika kukuruznog brašna
- 4 pune kašike pšeničnog brašna
- 200 ml kisele vode
- 200 ml jogurta
- 3 jajeta
- 1 dl ulja
- 250 g belog sira
- 1 kesica praška za pecivo
- soli po ukusu ukoliko sir nije dovoljno slan
Priprema
1. Stavite sve brašno u dublji sud, pa mu dodajte prašak za pecivo i promešajte. Napravite po sredini udubljenje i dodajte jaja, umutite te ubacite sve ostale sastojke osim sira, pa mutite dok ne dobijete glatko, retko testo.
2. Na samom kraju dodajte sir i promešajte kašikom ili varjačom. Sir nemojte previše usitniti. Biće ukusnija projara ukoliko ostanu krupniji komadi.
3. Sipajte testo u jako malo zauljenu okruglu tepsiju ili je obložite pek-papirom i sipajte smesu direktno na njega, a možete peći projarice u kalupu za mafine, tako što ćete svaki podmazati uljem ili obložiti papirnatim korpicama za mafine.
4. Pecite 30 minuta, i to 10 minuta na 200 i još 20 minuta na 180 stepeni.
5. Kada se projara prohladi, nežno je izvucite iz tepsije ili kalupa. Služite uz šta god da vam je drago.
Prijatno.
BONUS VIDEO