Sastojci
- cvet od zove - 300 g
- voda - 1, 2 litara
- limun - 2 komada
- šećer - 600 g
- korice pomorandže - 100 g, ušećerene
Priprema
Prelijte cvet zove sa litar i 200 ml hladne vode. Dodajte jedan isečen limun.
Stavite posudu na ringlu, nakon što provri sklonite sa vatre. Ostavoite tečnost sa cvetovima 24 sata, nakon toga procedite.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
U proceđenu tečnost dodajte 600 g šećera i stavite na slabu do blago umerenu vatru. Kuvajte slatko sat i 30 minuta.
Sklonite posudu sa vatre i ostavite da se ohladi.
Ako je ohlađeno slatko mnogo gusto sipajte šolju vode i vratite na rimglu.
Nakon što provri dodajte sok od jednog limuna i korice pomorandže.
Ostavite slatko do zove da vri oko 5 minuta i smanjite vatru dok ne napunite suve teglice vrućim slatkom.
Okrenite slatko od cveta zove poklopcima na dole dok se potpuno ne ohladi.
Nek vam je slatko!
BONUS VIDEO