Sastojci
- šolja 2 dl
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 šolja ražanog brašna
- pola šolje spletinog brašna
- pola šolje belog mekog brašna
- pola šolje heljdinog brašna
- 1 prasak za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1,5 kašičica soli
- 5 punih kašika kiselog mleka
- 1 šolja mleka
- pola šolje jogurta
- pola šolje kisele vode
- 3 jaja,
- 100 gr rendano margarina
- po 2 kašika mekinja, mlevenog lana ,semenki suncokreta, čia semenki
- po 1 kašika kurkume, karija, bosiljka
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Priprema
Pomešati sve suve sastojke pa dodati kiselo mleko, jogurt, mleko i kiselu vodu i mešati žicom za mućenje. Ne mora mikserom, ali ako je vama lakše može. Kada se sve lepo umuti dodati jaja i rendani margarin i mešati kod se jaja ne sjedine sa smesom. Izliti u kalup ili pleh 28 cm i posuti malo semenki suncokreta i susam preko.
Staviti u zagrejanu rernu na 200 i peći 40 minuta. Probati čačkalicom ako je potrebno vratiti još malo u rernu. Proja ima specifičan ukus zbog začina ako ne koristite kari, kuršumu i bosiljak onda možete i bez njih da napravite proju.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO