Napravite PROJU na UŽIČKI način: Ukusno JELO koje može da se jede i za doručak

Vesti 13.08.2022 09:00 1

Savršeno za doručak sa jogurtom

Napravite PROJU na UŽIČKI način: Ukusno JELO koje može da se jede i za doručak

Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 500 grama kukuruznog brašna
  • 250 grama starijeg kajmaka
  • 250 grama masti
  • 6 jaja
  • 1 litar mleka
  • 10 grama kvasca

 

Priprema

Razmutiti 200 grama masti i kajmak, dodati umućena jaja i ostaviti to na stranu. Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka i pomešati ga u jednom loncu s preostalim mlakim mlekom. Staviti lonac na šporet i polako sipati u mleko kukuruzno brašno, mešajući neprestano sve dok masa ne postane gusta kao za kačamak. Skloniti lonac sa šporeta, dodati u kačamak izmućena jaja, mast i kajmak i sve dobro izmešati. Ovu masu sipati u sud namazan mašću tako da bude pun samo 2/3. Peći u dobro zagrejanoj rerni 30-tak minuta.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (1)
Loading
Janko
13.08.2022 10:17

Gospodo to nije proja,proja sadrzi ikljucivo brasno so i vodu inista drugo.Ovo sto vi predlazete zove se projara.