Za samo 200 dinara napravite ručak za BADNJI DAN: Bez ovog JELA ne može da se zamisli SRPSKA trpeza

Kristijana Ćaćić Vesti 06.01.2023 09:00 0

Sutra je Badnji dan i dan kada se posti i sprema preukusni prebranac

Za samo 200 dinara napravite ručak za BADNJI DAN: Bez ovog JELA ne može da se zamisli SRPSKA trpeza

Shutterstock

Sastojci

  • 500 g belog pasulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 praziluk
  • 1 kašika brašna
  • so, biber, aleva paprika
  • lovorov list

Priprema

Pasulj potopite i ostavite preko noći da nabubri. Sutradan tu vodu ocedite, a pasulj stavite da se kuva u dubljoj šerpi pošto nalijete dovoljno sveže vode da ogrezne. Kada voda proključa, prospite je i nalijte novu, ovaj put malo više, otprilike dva prsta iznad pasulja.

Kuvajte poklopljeno na srednje niskoj temperaturi dok pasulj ne omekša i dok zrna ne popucaju.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

U đuveču ili vatrostalnoj posudi na ringli propržite sitno isečen i posoljen crni luk i praziluk. Dodajte po kašiku aleve paprike i brašna, par kašika vode, i zapržite.

Sipajte unutra kuvani pasulj i promešajte dobro. Dosolite po potrebi i začinite biberom, a stavite i lovorov list.

Pecite na 220 stepeni dok se na vrhu ne uhvati korica.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading