Trenutna cena se kreće od 3 do 5 evra po litru, a Šveđani tvrde da ovo mleko može da vam pomogne da bolje varite hranu, naročito ako vas muči zatvor, nadimanje ili gasovi.
Mleko od krompira je takođe i odličan izvor vlakana, vitamina B12, gvožđa i folata.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Inače, recept je preuzet od profesorke Eve Tornberg sa Univerziteta Lung koja je još 2017. proizvela neobično ukusnu i kremastu “emulziju od krumpira”. Mleko se prodaje u tri varijante: original, barista i nezaslađeno.
Proizvođači tvrde da je ovo mleko dobar izvor vitamina C, kalijuma, magnezijuma i antioksidansa, kao i da je, što je još važnije, od svih biljnih napitaka najmanje štetan za okolinu.
Mleko od krompira sadrži i manje šećera i masnoća, i ne sadrži uobičajene alergene, zbog čega je odličan izbor za ljude koji su osetljivi na laktozu, gluten ili orašaste plodove.
Kako da sami napravite mleko od krompira?
Ogulite krompire i skuvajte ih. Kada su gotovi, ubacite ih u blender. Dodajte im vode do pola i malo mlevenih badema (po želji).
Dodajte prstohvat soli i prirodni zaslađivač. Po želji dodajte i malo ekstrakta vanile. Sve to zajedno izblendujte i stavite u posudu.
Pogledajte video sa uputstvom za pripremu: