Žene u Srbiji su poludele za KROMPIROVIM MLEKOM: On je ŠVEDSKI recept za dugovečnost, a evo kako se pravi

Vesti 14.05.2023 12:00 0

Posle sojinog i bademovog, novi hit je mleko od krompira koje je proizvela jedna švedska firma

Žene u Srbiji su poludele za KROMPIROVIM MLEKOM: On je ŠVEDSKI recept za dugovečnost, a evo kako se pravi

Printscreen/Youtube

Trenutna cena se kreće od 3 do 5 evra po litru, a Šveđani tvrde da ovo mleko može da vam pomogne da bolje varite hranu, naročito ako vas muči zatvor, nadimanje ili gasovi.

Mleko od krompira je takođe i odličan izvor vlakana, vitamina B12, gvožđa i folata.

Inače, recept je preuzet od profesorke Eve Tornberg sa Univerziteta Lung koja je još 2017. proizvela neobično ukusnu i kremastu “emulziju od krumpira”. Mleko se prodaje u tri varijante: original, barista i nezaslađeno.

Proizvođači tvrde da je ovo mleko dobar izvor vitamina C, kalijuma, magnezijuma i antioksidansa, kao i da je, što je još važnije, od svih biljnih napitaka najmanje štetan za okolinu.

Mleko od krompira sadrži i manje šećera i masnoća, i ne sadrži uobičajene alergene, zbog čega je odličan izbor za ljude koji su osetljivi na laktozu, gluten ili orašaste plodove.

Kako da sami napravite mleko od krompira?

Ogulite krompire i skuvajte ih. Kada su gotovi, ubacite ih u blender. Dodajte im vode do pola i malo mlevenih badema (po želji).

Dodajte prstohvat soli i prirodni zaslađivač. Po želji dodajte i malo ekstrakta vanile. Sve to zajedno izblendujte i stavite u posudu.

Pogledajte video sa uputstvom za pripremu:

Komentari (0)
Loading