Sastojci
- pileće belo meso 500 g
- šargarepa 2
- brašno 1,5 kašika
- crni luk 1 glavica
- žumance 1
- kisela pavlaka 2 kašike
- sok od limuna 1 kašičica
- biber po ukusu
- vegeta 1 kašika
- so po ukusu
- voda 1,5 l
Priprema
Luk iseći na sitne kockice i staviti da se dinsta na ulju. Dodati šargarepu takođe iseckanu na kockice i dinstati nekoliko minuta dok ne omekša. Dodati meso, propržiti ga, posuti jednom i po kašikom brašna, izmešati i zatim doliti toplu vodu. Kada prokuva, dodati začine i peršunov list i ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi oko sat vremena. Kada je skuvana skinuti sa vatre i dodati žumance i pavlaku. Umutiti žumance sa pavlakom, sipati malo čorbe, razmutiti i vratiti u čorbu.
BONUS VIDEO