Naslage leda nastaju zbog viška vlage u zamrzivaču. Otapanje ume da potraje, pa smo pronašli odlično rešenje koje je pritom i jeftino, a ono što vam je potrebno imate u kuhinji.
Namažite zamrzivač jednom namirnicom
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Za sprečavanje stvaranja leda na zidovima zamrzivača, prvo treba da ga očistite. Odmrznite ga tako što ćete ga isključiti iz struje i izvaditi sve iz njega. Obrišite unutra da sve bude potpuno suvo, pa premažite uljem koje ste stavili na suvu i čistu truleks krpu. Ulje će otežati stvaranje leda kada uključite ponovo zamrzivač.
Pazite kako stavljate hranu
Kako biste sprečili stvaranje debelog sloja leda u zamrzivaču, pazite da namirnice u kesama i kutijama koje stavljate budu dobro zatvorene i potpuno hladne. Važno je da budu i suve. Obrišite kese i posude spolja, da ne budu vlažne kada ih stavite u zamrzivač. Tako ćete osigurati da zamrzivač dugo bude bez debelog sloja leda na zidovima.
.
Video:
.