Javno podelila jezivu istinu, svet joj se divi: Muž (72) je godinama silovao i dovodio druge muškarace da se iživljavaju nad njom

Slobodanka Ćorić Vesti 06.09.2024 13:31 0

Bračni par Peliko se venčao kada su imali po 21 godinu, a sad imaju troje dece i sedmoro unučadi

Gisèle Pellicot

Tanjug/Ap/

Francuskinja Žizel Peliko (72) svedočila je na suđenju u Avinjonu protiv svog supruga Dominika Pelika i još pedesetorice muškaraca, tvrdeći da joj je muž tokom decenije davao lekove za spavanje i smirenje bez njenog znanja te organizovao silovanja sa više od 80 muškaraca. Prema njenim rečima, francuska policija je spasila njen život kada je započela istragu.

Dominik Peliko je ove sedmice priznao da je tokom decenije davao supruzi lekove i pozivao muškarce da je siluju, kako prenosi Gardijan. Istražitelji su otkrili šokantne materijale nakon što je čuvar uhvatio Pelika dok je snimao suknje žena u supermarketu. Na USB memoriji su pronašli datoteku sa oznakom "zloupotrebe", koja je sadržavala 20.000 fotografija i snimaka na kojima se vidi kako je Žizel silovana gotovo 100 puta.

Žizel Peliko je ispričala da je njen svet potpuno srušen kada je policija u novembru 2020. godine prvi put prikazala snimke njenog seksualnog zlostavljanja dok je bila u nesvesnom stanju. Tek u maju ove godine je uspela da pogleda snimke, nakon što je dobila hrabrosti.

Žizel je odlučila da odustane od anonimnosti kako bi suđenje bilo javno, uz podršku svoje troje odrasle dece. Ona je istakla da svedoči "za sve žene" koje su bile se*sualno napadnute dok su bile pod dejstvom lekova.

Policija je otkrila da je između 2011. i 2020. godine Dominik Peliko mešao lekove za spavanje i protiv anksioznosti u večernje obroke ili vino svoje supruge u njihovoj kući u Mazanu u Provansi, a potom angažovao muškarce da je siluju i zlostavljaju.

Pedesetorici optuženih, među kojima su lokalni odbornik, novinar, bivši policajac, zatvorski čuvar, vojnik i vatrogasac, sudi se za učešće u silovanjima i zlostavljanjima. U vreme hapšenja, optuženi su imali između 26 i 73 godine.

Bračni par Peliko se venčao kada su imali po 21 godinu, a sad imaju troje dece i sedmoro unučadi. Žizel je rekla da su čak i njihovi prijatelji smatrali da su idealan par.

Advokati su pohvalili njenu hrabrost i smirenost tokom suđenja, ali ona priznaje da se oseća slomljeno. Suđenje u Avinjonu se očekuje da traje četiri meseca. Ako budu osuđeni, Dominik Peliko (71) i još 50 optuženih mogli bi se suočiti sa 20 godina zatvora zbog teških silovanja.

 

Komentari (0)
Loading