Velika razlika u godinama je u trendu: Žene biraju i do 20 godina starije od sebe, jasno je i zašto

Vesti 24.02.2024 13:40 0

Iako su romanse sa razlikom u godinama sve češće, a samim tim i normalnije, neke krajnosti ipak uspevaju da nas iznenade

par

Shutterstock

Da li ste ikada razmišljali o vezi sa nekim 20 godina starijim? Ili možda 15 godina mlađi? Prema rečima stručnjaka, ako tražite partnera preko aplikacije za upoznavanje, sledeće godine će vam mnogo češće biti ponuđeni znatno stariji ili znatno mlađi ljudi.

Aplikacija za sastanke Bumble, na osnovu odgovora 25.000 samaca, predviđa da će 'veliki jaz u godinama' biti pravi trend 2024. godine.

„Samci više neće tražiti savršene partnere i paziti na vremenske okvire, i ceniće emocionalnu ranjivost, samoprihvatanje i zajedničke prioritete sa partnerom“, kaže Bambl.

par

Printscreen/Instagram

 

Dakle, koja je idealna razlika da bi veza uspela? Prema psihoterapeutu i ​​autoru knjige Retroaktivna ljubomora, Imajući smisao za to, Tobi Ingam, ne postoji savršena razlika u godinama.

"Postojalo je nepisano pravilo da prepoloviš svoje godine i dodaš sedam; i da je to idealno doba za partnera; ako voliš mlađe ljude. Međutim, to je sada verovatno zastarelo. Mislim da je nekada bilo važnije za ljude da su im partneri bili istih godina ili barem da pripadaju istoj generaciji, jer na taj način više dele, ali u novije, moderno vreme to je sve manje važno i mladi više nisu time opterećeni. Godine su im manje važne od prethodnih generacija, a kvalitet odnosa im je prioritet“, kaže on.

Iako su romanse sa razlikom u godinama sve češće, a samim tim i normalnije, neke krajnosti ipak uspevaju da nas iznenade. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading