Niko ne veruje da su brat i sestra: Žena sa DVE vagine i duplom matericom rodila BLIZANCE, čak im je i BOJA kože drugačija (FOTO)

K.Ć. Vesti 01.11.2022 14:40 0

"Moja deca imaju drugačiju boju kože jer imam duplu vaginu i duplu matericu", kaže mlada majka

Niko ne veruje da su brat i sestra: Žena sa DVE vagine i duplom matericom rodila BLIZANCE, čak im je i BOJA kože drugačija (FOTO)

Printscreen/Derbyshire Live

Svaki od blizanaca se razvio u svojoj materici, a lekari su upozorili ženu da njene bebe neće biti identične. Bili su u pravu.

Džejd Bakingem iz Notingemšira se šokirala kada je čula da ima duplu matericu. Oduvek je maštala da bude majka i plašila se da neće moći da zatrudni zbog defekta materice – što je uterus didelphis. Zaista, do vremena kada su Lana i Lavel rođeni, Džejd je imala četiri spontana pobačaja. Zato se toliko bojala za živote blizanaca, pogotovo što je čula da se razvijaju u različitim matericama.

Džejd je saznala da ima duplu matericu i dve vagine u februaru 2014. Ova 17-godišnjakinja je ranije imala pobačaj, a lekari su morali da urade kiretažu materice. Tada su primetili da pacijentkinja ima vaginalni septum, tj. duplu vaginu. Tinejdžerka je čula da zbog defekta materice verovatno nikada neće moći da zatrudni. Bila je slomljena.

Moja majka, koja je tada imala 42 godine, ponudila se da postane moj surogat. Bio je to divan gest, ali sam želela da i sama doživim trudnoću.

Ali uprkos rečima lekara, samo dve godine kasnije Džejd je na svet rodila zdravog i dugo očekivanog sina. Kairo je rođen u februaru 2016. A godinu dana kasnije, u septembru 2017, Džejd je saznala da je trudna sa blizancima.

"Bila sam tako srećna. Biti Kairova majka je najlepša stvar koja mi se ikada dogodila. Mislila sam da nikada neću imati priliku da to opet doživim."

Lekari su upozorili Džejd da bi ova trudnoća mogla da bude komplikovanija. Svaki od blizanaca se razvio u različitoj materici. Džejd je morala da ide na ultrazvuk svake dve nedelje.

"Bila sam nervozna, posebno zbog prošlih pobačaja", objasnila je ona. U 22. nedelji čula je strašnu vest: njena ćerka Lana je prestala da raste.

- Imali smo dve mogućnosti: da izazovemo porođaj u to vreme, što bi bilo veoma rizično, ili da prekinemo trudnoću, što bi ugrozilo život moje ćerke. Morala sam nešto da izaberem. Odlučila sam da nastavim trudnoću - rekla je.

U 34. nedelji trudnoće , 29. aprila 2018, Džejd je hospitalizovana. Počela je prerano da se porađa i bio je neophodan carski rez.

"Odmah sam znala da će biti različiti"

Uprkos zabrinutosti majke i lekara, Lana i Lavel su rođeni zdravi - i iako je svako od njih boravio u različitoj materici, imali su sopstvenu pupčanu vrpcu. Lana je bila teška 1645 grama, a Lavel 2325 grama.

"Lana je rođena naopačke. Odmah sam znala da će biti potpune suprotnosti. I bila sam u pravu", objasnila je Džejd. Zaista, nemoguće je bilo prevideti činjenicu da će deca imati drugačiji ten.

Lana i Lavel su blizanci, i iako dele istog oca i majku, niko ne veruje da su brat i sestra. Pogotovo što su sa godinama razlike sve uočljivije. Lana ima tamnu kosu, a Lavel ima svetlu i ravnu kosu.

"Ponekad moram da pokažem ljudima fotografiju iz porodilišta da mi poveruju", smeje se Džejd.

Komentari (0)
Loading