Takva trudnoća se dešava jednom u 10 miliona slučajeva: "Bila sam šokirana kada sam to videla"

K.Ć. Vesti 06.07.2022 20:30 0

U februaru je Ešli Nes posetila svog ginekologa da uzme recept za kontracepciju

Takva trudnoća se dešava jednom u 10 miliona slučajeva: "Bila sam šokirana kada sam to videla"

Shutterstock

Poslednje što je očekivala da će čuti je da je trudna. Dve nedelje kasnije saznala je da ovo nije obična trudnoća, već retka, jedna od deset miliona žena.

"Hoću li imati blizance?" Nes, 35, pitala je. Iznenađena doktorka koja je uradila ultrazvuk je odgovorila: „Ne znam, dušo,“ i onda izašla iz sobe. "Šta se dešava? Šta je videla?" – pitala se nervozna žena koja je svoju priču ispričala u intervjuu za Pipl.

 

 

Kada se doktorka vratila u ordinaciju, pitala je Nes da li je nekome rekla da će imati blizance. Kada je zbunjena žena pitala zašto, doktorka je odgovorila: „Dobro je"

"Dušo, ovde je zapravo četvoro dece"

Ultrazvučni pregled otkrio je da će Nes postati majka četvoro dece. Ispostavilo se da se u dve posteljice nalaze dva para identičnih blizanaca. "Takva situacija je retka. To se dešava jednom u 10 miliona slučajeva.

 

 

Fenomen dvostrukog blizanca nastaje kada se dve jajne ćelije istovremeno oplode – a zatim se svako od njih ponovo podeli. Svako podeljeno jaje ostaje u sopstvenoj posteljici - za razliku od ovih četvorki.

"Bila sam u šoku"

Nes već ima petogodišnju ćerku i zajedno sa partnerom odgaja i dva dečaka iz njegove prethodne veze. Pre nego što je 35-godišnja majka otkrila neobičnu trudnoću, doživela je četiri spontana pobačaja. „Na neki način sam prihvatila da sam blagoslovena jednim detetom i prihvatila i dečake kao svoju decu“, rekla je Nes.

 

 

Žena priznaje da ju je vest o trudnoći sa dvostrukim blizancima šokirala, iako su blizanci „uobičajena pojava” u njenoj porodici. Njena majka je imala braću blizance, njen deda je bio blizanac. Majka njenog dečka je takođe bliznakinja, a njegova sestra je rodila blizance. Sve bebe imaju već planirana imena. U skladu sa porodičnom tradicijom da imena počinju sa Č, Nes je odlučila da se dve devojčice zovu Česli i Četam, i dečaci Čensa i Čestona.

Porodični prijatelji počeli su prikupljanje sredstava, što će sigurno dobro doći kada na svet stignu četvoro dece. Mnogi ljudi su već odlučili da pomognu Nes i njenom partneru tako što će porodici obezbediti najneophodnije stvari, uključujući autosedišta, odeću ili poseban sto na kome roditelji mogu da prehrane svu svoju decu.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading